O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Zomerse Playlists! - Voor en door collega’s
Let op: De Spotify-playlists zijn niet te beluisteren op het netwerk/via de WiFi van school.

Jaap Stegers

Mijn Spotify favorieten wordt vooral gedomineerd door muziek die ik onderweg van en naar school op de fiets luister. Dus eigenlijk associeer ik deze vooral met school. Misschien dat ik het daarom ook wel de ideale vakantiemuziek vind. Omdat ik er dan naar kan luisteren zonder daarna meteen iets te hoeven. Goede muziek kan altijd en overal en smaakt altijd naar meer. Dus ga er eens lekker voor zitten en zet een plaatje op!

Groet,
Jaap

Lotte Velthuizen

Lieve collega’s,

Toen ik dit lijstje samenstelde, besefte ik me dat er aan veel van de door mij gekozen nummers herinneringen kleven die ik automatisch ook aan Lek en Linge koppel.

Ik kwam hier tenslotte binnen als broekie van 21 en heb hier écht leren lesgeven. Ik heb hier mezelf gelukkig geprezen dat ik een minor Onderwijs koos waar ik in eerste instantie niet enthousiast van dacht te raken. Ik heb hier de kans gekregen de mooiste kanten van onderwijs in levenden lijve te ervaren. Ik heb hier dierbare mensen leren kennen, ik heb hier heel hard gelachen en soms gehuild. Ik heb hier mijn twee dochters gedragen.

Als klap op de vuurpijl heb ik heel wat kilometers met fijne muziek op afgelegd tussen ’s-Hertogenbosch/Vught en Culemborg (ik heb net een snelle berekening gemaakt en kwam uit op in ieder geval 90.000 kilometer).

Toen ik dit lijstje samenstelde, was ik nog niet eens van plan om Lek en Linge na dit schooljaar te verlaten. Maar zoals altijd wanneer je denkt dat iets niet gaat gebeuren, gebeurt het ineens en gaat het snel. Die 90.000 kilometers waren genoeg en ik fiets voortaan met m’n oortjes in naar mijn werk.
Er is geen rode draad tussen de 60 nummers die ik heb uitgekozen. Misschien zit er een parel tussen die je vergeten was of waarvan je het bestaan niet wist. Misschien is het allemaal bagger. In ieder geval: ik draai deze lijst op m’n fietsje en zal met weemoed aan Lek en Linge terugdenken.

Het ga jullie goed!
Lotte

Janne Verweij

Een nostalgische groet naar het festivaltijdperk, waarin je je haar los kunt gooien, kunt dansen en kennis kunt maken met veelal onbekende psychedelische surf, (pop)rock, stoner met hier en daar een digitaal accentje.

Tijd om te genieten en alles om je heen te vergeten, en begeef je in een ware muziekrollercoaster.. soms headbangend en snoeihard met mannen met snorren en baarden op beukende gitaren en dan weer terug naar bloemenvelden met vrolijk dansende hippiemeisjes.

Enjoy the ride!
Janne

Joey Pluk

Toen ik naar de middelbare school ging kreeg ik een stereotoren van Sony. Zo een met een cd-speler onderop, een dubbel cassettedeck en een platenspeler bovenop. Voor de zomervakantie maakte ik af en aan tot ergens eind jaren negentig met dat cassettedeck bandjes voor de zomer. Ik ontdekte ook de oude platen van mijn vader van Otis Redding en Creedence Clearwater Revival. We hadden thuis van die 13 in een dozijn verzamelcd’s met jaren 60 muziek. Schoolfeesten echter waren 90’s Hip Hop en de eerste House nummers. Toen ik ging studeren was het op feestjes The Prodigy, Daft Punk en the Chemical Brothers.

Elk bandje had een ander geluid. Ze gingen allemaal mee op vakantie.

Met dit lijstje ga ik terug naar het gevoel van mijn oude cassettebandjes. Met deze hitjes, covers, onbekende juweeltjes en nummers van nu die klinken alsof ze decennia eerder zijn gemaakt, gaat dit lijstje van Soul naar 60’s naar Latin, naar Old School Hip Hop, naar 90’s Big Beats en EDM klassiekers weer terug naar Funk, Soul, Country, Gospel, natuurlijk nog meer Soul en Rock en Rol, eindigend met drie zinderend mooie Soul nummers die ik altijd overal kan horen en die me nooit onberoerd laten.

Ze zijn gegarandeerd alle 160 goed.

Fijne zomer!
Joey