O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Snuffellessen voor leerlingen groep 8 (Culemborg) - Schrijf je in!

Snuffellessen
ma 9 nov. 2020 13:30 uur - ma 9 nov. 2020 15:30 uur
di 10 nov. 2020 13:30 uur - di 10 nov. 2020 15:30 uur
ma 16 nov. 2020 13:30 uur - ma 16 nov. 2020 15:30 uur

Leuke en leerzame mix van lessen. Schrijf je in voor één van de bovengenoemde data.
Kennismakingsactiviteiten
Locaties Culemborg

Les volgen op de middelbare school: ervaar het zelf!

Zit jij in groep 8 en ben je benieuwd naar de vakken van de middelbare school? Schrijf je in voor onze Snuffellessen! 

Programma

In groepjes van ongeveer 20 leerlingen van verschillende basisscholen volg je drie korte lessen. Van scheikunde tot LO en van talen tot ICT! Net als in onze brugklassen zorgen we ervoor dat je les volgt met een aantal kinderen die je al kent van de basisschool. Wel zo gezellig!


Je schrijft je in voor de snuffellessen van één datum: 

  • maandag 9 november;
  • dinsdag 10 november;
  • maandag 16 november. 

Op de gekozen datum volg je drie lessen van ongeveer 35 minuten. Het programma duurt van 13:30 uur tot 15:30 uur. 


Vmbo, havo of vwo? Dat maakt niet uit! De snuffellessen volg je samen met groep 8 leerlingen van alle onderwijsniveau's. Wel kun je aangeven of je interesse hebt in een speciale snuffelles van de Vrijeschoolleerroute.

LO en TO...?

Bij Lek en Linge hebben alle vakken een afkorting. Zo staat LO voor lichamelijke opvoeding, sport of gym dus! TO betekent toekomstkunde. Je leert tijdens toekomstkunde bijvoorbeeld allerlei internetvaardigheden, maar tijdens TO gaat ook over filosofie en het hebben van een andere mening. Kun jij raden welke talen we afkorten met EN en DU?

Ben jij erbij? Schrijf je dan in via het onderstaande formulier!

Mocht de basisschool zelf leerlingen in schrijven dan hoeft u als ouder/verzorger niks te doen. Mocht u dit niet zeker weten is het goed om dit even na te vragen (dat voorkomt dubbele inschrijvingen). 

Wil je een snuffelles voor de vrijeschoolleerroute volgen? Vul dan ja in bij het keuzeveld "Snuffelles Vrijeschoolleerroute". Wil je dat liever niet, dan kies je voor nee.Inschrijven door docenten van basisscholen:

Schrijft u meerdere leerlingen tegelijk in als docent van de basisschool? Let dan op het volgende: in het inschrijfformulier worden leerlingen per vier gegroepeerd. Deze groepjes van vier gebruiken wij tijdens het indelen van de snuffellessen. Zo zorgen we ervoor dat de deelnemende leerlingen samen met vriendjes/vriendinnetjes snuffellessen kunnen volgen. Wilt u kleinere groepjes dan groepjes van 4 leerlingen inschrijven, vul dan een liggend streepje in om de groepjes aan te vullen tot 4 leerlingen.

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op snuffellessenllc@lekenlinge.nl. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord van coördinerend docenten Thomas Woerdenbach, Jaap Stegers of teamleider Frank van Geffen.