O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Duik de diepte in (online)

Duik de diepte in (online)
wo 10 feb. 2021 14:00 - wo 10 feb. 2021 16:00

Alles over tweetalig onderwijs, vrijeschoolleerroute, gymnasium en vmbo-beroepsgericht.
Kennismakingsactiviteiten
Locaties Culemborg

Ben je benieuwd hoe het is om een tweetalige leerling te zijn? Wil je de vrijeschoolleerroute ervaren of het gymnasium? Of wil je juist weten wat je kunt verwachten van ons beroepsgericht vmbo? Duik 10 februari de diepte in, van 14:00 - 16:00 uur! Schrijf je in via het onderstaande formulier.

Tweetalig onderwijs

Het tweetalig onderwijs (TTO) op Lek en Linge wil met jou de diepte in! Spelenderwijs ontdek je deze middag wat les krijgen in het Engels eigenlijk is. Je ervaart hoe leuk deze uitdaging voor jou kan zijn. Zo zie je wat TTO op deze school voor jou zou kunnen betekenen. Aan het einde van de middag heb je je grenzen wat verlegd. Thuis kun je dan zeggen: “Attention, bilingual student on the way!” 

Beroepsgericht vmbo

“Ben jij nieuwsgierig? Wil jij graag weten hoe dingen werken? Verbaas jij je weleens over de duizelingwekkende wereld van de techniek en media? Of ben jij iemand die graag evenementen organiseert? Lijkt het je gaaf om een huis te ontwerpen? Laat je dan deze middag onderdompelen in de wondere wereld van onze beroepsrichtingen en maak kennis met Bouwen, wonen en interieur (BWI), Produceren, Installeren en Energie (PIE)  en Creatief en Ondernemen. 

Ervaar de vrijeschoolleerroute

Op deze middag kun je beleven hóe er in de vrijeschoolleerroute wordt gewerkt en geleerd: met hoofd, hart en handen. In afwisselende workshops ga je (letterlijk!) het ijzer smeden als het gloeiendheet is, aardrijkskunde dóen door een gebergte- en rivierenlandschap zélf vorm te geven met klei en zand. Ook ga je muziek maken met stokken en grote drums. Als je dingen doet en beleeft, dan vergeet je het niet gauw en onthoud je het echt. Wat je geleerd hebt, zit in je hele lijf. 

Gymnasium (ook te kiezen in tweetalige variant)

Grieks en Latijn zijn de vakken die horen bij het gymnasium. Talen die meer dan 2000 jaar geleden zijn gesproken en geschreven door de oude Grieken en Romeinen. Je gaat deze middag teksten lezen in die oude talen. Je zult ontdekken dat Grieks en Latijn doorleven in onze moderne tijd. Natuurlijk gaan we ook in op de cultuur van de Grieken en Romeinen. We vertellen verhalen over Griekse goden en helden, we bekijken antieke tempels en theaters en zullen zien dat die ook tegenwoordig nog van belang zijn. Want gymnasium is taal en cultuur van de Griekse en Romeinse oudheid tot in onze eigen tijd!