O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Echt Lek en Linge volgens Arjan, klas 4 vmbo-kader Bouwen, Wonen en Interieur

[blue][quote-left][/blue] Bij Lek en Linge viel het mooie brugklasgebouw me meteen op. Het zag er allemaal netjes en overzichtelijk uit. Ik heb ook meegedaan met Snuffellessen en dat vond ik interessant. Eigenlijk liep het vanaf het begin allemaal soepel. Het was wel spannend, omdat ik niemand kende. Maar na een weekje was ik wel gewend!
Ik vind het fijn op school. Ik doe Bouwen, Wonen en Interieur en we hebben één klas. De meeste lessen zijn in hetzelfde lokaal. Je komt het lokaal binnen, je doet je stofjas aan en gaat aan de slag! We werken met goede machines en mooie technieken. We werken samen en je leert ook zelfstandig werken. Daar heb ik straks denk ik veel aan. Bij mijn vervolgstudie, maar ook in het werkende leven is het belangrijk om zelfstandig aan de slag te kunnen.

 
De sfeer in de klas is goed. Er is een antipestbeleid en we respecteren elkaar. De docenten motiveren je en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je je examen haalt. En het is gezellig. Met de meeste docenten kan je wel lachen.
In het eerste jaar kon ik kiezen uit drie projecten. Dat project krijg je dan twee uur per week. Voor mij was de keuze snel gemaakt: Bouwen, Wonen en Interieur. En uiteindelijk heb ik ook voor het profiel Bouwen, Wonen en Interieur gekozen. Ik leer heel veel en er zijn verschillende modules waar je uit kunt kiezen. Zoals timmeren, metselen, schilderen of design en interieur.
Het is leuk dat mensen die al een vervolgopleiding doen op school komen vertellen hoe het is. Zo krijg je meer beeld bij wat het allemaal inhoudt. Je krijgt wel hulp om te kiezen voor wat je na school wilt gaan doen, maar dat was voor mij eigenlijk niet nodig. Uiteindelijk wil ik mijn eigen bedrijf beginnen. Een allround onderhoudsbedrijf. Daar is denk ik vraag naar en ik kan er goed geld mee verdienen. Maar eerst ga ik verder leren op het ROC voor allround vakkracht en onderhoud en daarna ervaring opdoen in loondienst.

 
Met vmbo kan je echt alle kanten op, dat vind ik een groot voordeel. Als je nog niet weet wat je wilt doen helpen de docenten je wel. Je leert veel basisdingen waar je altijd wat aan hebt. Als ik bijvoorbeeld later een huis ga kopen, kan ik dat zelf helemaal verbouwen en opknappen.
Kom gewoon eens kijken bij ons op school en ervaar het zelf![blue][quote-right][/blue]


[picture-220806]

[blue][handwriting]Arjan, klas 4, vmbo-kader[/handwriting][/blue]


[line-right50]