O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Echt Lek en Linge volgens Bradley, brugklas havo-vmbo-t

‘Ik vind het fijn dat de lessen 70 minuten duren. Zo is er meer tijd voor extra uitleg.’

[blue][quote-left][/blue] ‘Om een goede keuze te maken, heb ik meerdere scholen bezocht. Bij Lek en Linge vond ik het brugklasgebouw en aparte schoolplein meteen fijn. Ik heb meegedaan met een Snuffelles en dat was leuk! Ik ben blij met mijn keuze voor Lek en Linge. Ik ga met plezier naar school, het is gezellig en ik heb fijne vrienden.
Ik woon in Maurik. Dat is best een eindje weg, ik fiets 15 kilometer heen en ook weer terug. Wel op een e-bike hoor. Dan gaat het lekker snel. Onderweg kom ik vaak andere leerlingen tegen en dan fietsen we het laatste stuk samen.

Toen ik voor het eerst naar de middelbare school ging vond ik dat wel spannend. Ik kende nog niemand en was bang dat ik zou verdwalen. Maar het went snel. Na drie dagen wist ik de weg en had ik alle docenten een keer gezien. Nieuwe vrienden heb je zo gemaakt! Ik moest wel bijkomen de eerste weken van alle nieuwe indrukken. Maar dat hoort erbij denk ik.
Sommige onderdelen van Engels vind ik wat moeilijker. De docent helpt me goed en zegt dat het vanzelf komt. De lessen duren 70 minuten. Dat is heel fijn, omdat er dan meer tijd is om vragen te stellen en uitleg te krijgen. Ook krijg ik bijles vanuit school. Wiskunde vind ik heel leuk. En drama ook. Dan ben je lekker in de praktijk bezig!
Ik heb gekozen voor de projecten ICT en Media. Ik vind de projecten leuk, omdat je met andere dingen bezig bent. Bij ICT leren we programmeren en voor Media maken we een eigen krant, bekijken we documentaires en gaan we vloggen.
Ik hoef nu nog niet te kiezen, maar ik denk dat ik in het derde jaar naar havo ga. Volgend jaar ga ik daar met de docenten over praten.
Als je twijfelt naar welke school je wilt gaan zou ik een Open Dag bezoeken en Snuffellessen volgen. Op die manier kan je zelf kijken hoe het er op school aan toegaat.’[blue][quote-right][/blue]

[picture-223771]

[blue][handwriting]Bradley, brugklas havo/vmbo-theoretisch[/handwriting][/blue]


[line-right50]