O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Echt Lek en Linge volgens Cindy, oud-leerling Bouwen, Wonen en Interieur

[blue][quote-left][/blue]Op Lek en Linge heb ik de tijd van mijn leven gehad. Vanaf het begin voelde ik me welkom en dat is altijd zo gebleven. Beroepsrichting Bouwen, Wonen en Interieur was voor mij een mooie opstap naar de vervolgstudie Bouwkunde die ik nu doe. Ook maak ik 3D tekeningen en visualisaties vanuit mijn eigen bedrijf dat ik net gestart ben.

Toen ik de keuze moest maken voor een middelbare school woonde ik in Schalkwijk. Ik wist dat Lek en Linge een aantal goede technische opleidingen heeft. Mijn broertje zat al op Lek en Linge en was er enthousiast over. Mijn vader werkt in de staalconstructie. Zo ben ik opgegroeid in een technische familie. Als klein kind was ik al bezig met het maken van mooie dingen, knutselen en mijn kamer verbouwen. Daarom leek het me leuk om een technische opleiding te kiezen. Tijdens een meeloopdag werd ik meteen warm ontvangen, de docenten kwamen naar me toe en het voelde goed op Lek en Linge.

Ik vond het fijn om te beginnen in het brugklasgebouw. Alle eersteklassers zitten dan bij elkaar en niemand noemt je een brugsmurf. De overstap naar het vmbo-gebouw vond ik wel spannend, maar ook dat viel erg mee. Het was helemaal niet zo groot als ik dacht en je wordt goed geholpen. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje natuurlijk.

Van de basisschool kreeg ik het advies kader-, of theoretische leerweg en daarom kwam ik in een ‘kansklas’. Voor mij bleek kader helemaal prima te zijn. In de eerste twee jaar doe je projecten uit alle beroepsrichtingen en zo kwam ik erachter dat veel onderdelen van Bouwen, Wonen en Interieur me aanspraken. Toen heb ik mijn hart gevolgd en voor deze beroepsrichting gekozen.

Ik ben heel blij met mijn keuze. De docenten zijn oprecht geïnteresseerd en motiveren je. Ik wilde graag stage lopen bij het architectenbureau dat ook onze school ontworpen heeft. Daar moesten ze over nadenken, omdat ze normaal gesproken alleen met studenten werken. Uiteindelijk heeft mijn docent me geholpen om het toch voor elkaar te krijgen. Ik kon aan de slag! In die twee weken heb ik zoveel geleerd en me enorm kunnen ontwikkelen. Ze waren onder de indruk van mijn werk. Dat gaf me veel zelfvertrouwen en ik voelde me echt gewaardeerd.

Met alle ervaring was ik helemaal klaar voor de laatste examens. Mijn laatste praktijkwerkstuk was een tafeltje dat je ook als trap kunt gebruiken.

Inmiddels doe ik de mbo-opleiding middenkaderfunctionaris bouw/architectuur op het Koning Willem 1 College op niveau vier. Om me zo breed mogelijk te ontwikkelen en veel aspecten van het vak te leren kies ik zoveel mogelijk verschillende stages. Van stages bij een architectenbureau tot ervaring opdoen bij bouwbedrijven en bouwkostenadviseurs.

Naast mijn studie ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Ik realiseer 3D tekeningen en visualisaties. Het was wel even zoeken naar een goede balans, maar ik vind het heel leuk om te doen. Ik maak bijvoorbeeld ontwerpen voor mensen die een aanbouw willen maken, een huis willen bouwen of een tuin opnieuw in gaan richten. Uiteindelijk werk je natuurlijk voor een opdrachtgever, dus luisteren en je in kunnen leven is heel belangrijk.
Mijn droom is om me te specialiseren in het renoveren en moderniseren van boerderijwoningen. Van tekening tot uitvoering. Dat lijkt me geweldig! Ik ben opgegroeid met het boerenleven en dan is de cirkel weer rond.[blue][quote-right][/blue][blue][handwriting]Cindy, oud-leerling vmbo-kader Bouwen, Wonen en Interieur[/handwriting][/blue]