O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Echt Lek en Linge volgens Furkan, klas 5 tweetalig atheneum


[blue][quote-left][/blue]Op Lek en Linge heb ik het erg naar mijn zin. Ik voel me thuis op school. Om een goede keuze te maken heb ik op meerdere middelbare scholen gekeken. Wat mij opviel is dat er op Lek en Linge veel jonge docenten zijn. Ik denk dat ze meer begrip voor je hebben, omdat ze nog beter weten hoe het is om jong te zijn. Zo kan je makkelijker een band opbouwen. Dat sprak me aan.
In het begin was het natuurlijk wel wennen, het is best een stap. Maar het voelde meteen veilig op de brugklaslocatie. Er zijn conciƫrges die alles goed in de gaten houden en leerlingen en docenten respecteren elkaar. Ik doe tweetalig atheneum en ook om te wennen aan het Engels krijg je twee periodes de tijd.

De docenten zijn erg aardig. Ze proberen je altijd te helpen en het beste uit je te halen. En willen echt dat je iets leert. Je krijgt begeleiding als je vakken moeilijk vindt. Zelf had ik wat problemen met wiskunde. Maar door extra vragenuurtjes had ik zelfs een 10.

Ook met de profielkeuze word je goed geholpen. Daar is het programma Qompas voor. Met een vragenlijst kan je zien welk profiel goed bij je past. Wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Mijn ouders hebben me ook geholpen en ik heb nagedacht over welke studie ik straks wil gaan doen.

Ik twijfelde wel, maar heb uiteindelijk gekozen voor Natuur en Techniek. Met als keuzevak bedrijfseconomie. Omdat ik naast mijn studie aan de universiteit straks een eigen bedrijf ga beginnen. Het is handig dat ik daarvoor nu vast dingen leer, zoals het bijhouden van goede administratie.

Naast de gewone vakken zijn er veel mogelijkheden om je breed te ontwikkelen. Zelf vind ik de Lek en Linge dagen altijd fijn. Ik speel gitaar en piano en ga denk ik dit jaar wat laten horen in een liveoptreden. Leuk en spannend! Ook kan je meedoen aan muziektheaterproducties en andere buitenschoolse activiteiten.

Waar ik trots op ben? Dat vind ik altijd een beetje moeilijk om over mezelf te zeggen. Maar wat in me opkomt is dat ik nog maar zeven jaar in Nederland woon en volgend jaar tweetalig eindexamen ga doen. Het was wel lastig in het begin. Ik sprak de taal niet en het was best moeilijk om te wennen. Op Lek en Linge hadden ze daar begrip voor en het voelde meteen veilig en vertrouwd. Dat heeft me geholpen om te komen waar ik nu ben.[blue][quote-right][/blue]


[picture-220408]


[blue][handwriting]Furkan, klas 5, tweetalig atheneum[/handwriting][/blue]


[line-right50]