O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Echt Lek en Linge volgens Gijs

[blue][quote-left][/blue]Toen ik voor het eerst op Lek en Linge kwam, vond ik de sfeer meteen goed. Ik vond het best wel een grote stap om naar de middelbare school te gaan. Maar dat je met alleen brugklassers in een mooi gebouw zit vond ik een fijn idee. Van broers en zussen van vrienden had ik ook al gehoord dat ze het leuk vinden op Lek en Linge. Zo was voor mij de keuze snel gemaakt!
Ik woon in Houten en ga met de trein naar school. Dat vond ik best wel even spannend. In plaats van lopend naar de basisschool, op de fiets naar het station. Maar ik reis met vrienden en we zijn er met tien minuutjes. En het is nog gezellig ook.

Op de eerste schooldag legde de mentor alles uit. Bij je mentor kan je ook terecht met al je vragen. Of als je ergens mee zit. Eerst moest ik wel even zoeken hoor. Met alle verschillende vakken en bijvoorbeeld welk nummer bij welk lokaal hoort. Maar het is eigenlijk heel makkelijk. En na een weekje was ik al helemaal gewend. Ik vind het leuk op school en heb een hechte vriendengroep.

Het leukste vind ik gym. Daarom heb ik Sport als project gekozen. We doen echt andere dingen als tijdens de gewone gymlessen. Zoals floorball, een soort hockey met plastic sticks. Als team moeten we dan natuurlijk zo goed mogelijk samenwerken. Omdat ik het fijn vind om bezig te zijn heb ik als tweede project Techniek gekozen. Je bent dan heel creatief bezig. We zijn nu bijvoorbeeld van hout een auto aan het maken, die ook nog kan rijden. Superleuk!

Een tip die ik kan geven aan leerlingen uit groep 7 of 8 is om de school zelf eens te ervaren. Bijvoorbeeld tijdens een snuffelles of een (online) open dag. En als je al mensen kent op Lek en Linge kan je vragen wat zij van de school vinden.[blue][quote-right][/blue][picture-223665]


[blue][handwriting]Gijs Vegter, brugklas[/handwriting][/blue]
[line-right50]


[line-left50]

Kom je ook?

Wil je na het lezen van het verhaal van Gijs en het bekijken van het filmpje ook naar Lek en Linge?

[actionlink]Schrijf je in voor onze online Open Dag[/actionlink]

[actionlink]Vul het aanmeldingsformulier in[/actionlink]