O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Echt Lek en Linge volgens Guus, brugklas vrijeschoolleerroute

We zitten in dezelfde klas, helpen elkaar en je kunt veel leuke dingen doen!


[blue][quote-left][/blue]Van een jongen uit mijn oude klas hoorde ik over Lek en Linge. Toen ik meedeed met een les vond ik het meteen leuk. Ik heb gekozen voor de Vrijeschoolleerroute omdat je meer creatief bezig bent. Ik vind het fijn op school en heb veel vrienden.
In het begin vond ik het wel spannend. Maar je wordt goed geholpen. We zitten twee jaar met z’n allen in dezelfde klas. Met alle niveaus. Je leert iedereen dus snel kennen. Dat is fijn. We gaan goed met elkaar om. Er zijn drie docenten die de periodes geven en docenten voor de vaklessen. Eigenlijk was ik al na een paar dagen helemaal gewend.

We hebben steeds drie weken elke ochtend hetzelfde vak. In de middag krijgen we ook andere lessen. Die drie weken is er dan een thema. Bijvoorbeeld 'Ontdekkingsreizigers'. Dat paste wel goed, omdat we als brugklassers ook net waren begonnen aan een nieuwe reis.

Ik hou erg van tekenen. We hebben een kladschrift en een netschrift. Daar schrijven en tekenen we in wat we leren. En je helpt elkaar. Dus als je het nog niet zo goed kunt, leer je het vanzelf! Het is voor mij goed om te kunnen tekenen wat ik leer. Op die manier onthoud ik het beter.

We hebben wel veel huiswerk. Dat hoort erbij, maar ik vind het soms lastig. Mijn ouders helpen me en ik ga ook naar de huiswerkklas. Daar krijg ik na schooltijd extra hulp met mijn huiswerk en planning.

Bij Tuin en Textiel hebben we pompoenen en snijbiet geoogst. Ik heb daar pakketjes van gemaakt en uitgedeeld. Iedereen was er heel blij mee! De pompoenen hebben we gebruikt voor het seizoensfeest. Vrij Initiatief is één van mijn lievelingsvakken. Daar bedenk je zelf waar je mee bezig gaat. Bijvoorbeeld een huisje maken voor bijen of koekjes bakken.

Je kunt ook Projecten kiezen. Dan werk je samen met andere leerlingen van Lek en Linge. Zo maken we nu de dansvoorstelling 'Romeo en Julia'. Ook heb ik gekozen voor project ICT. Daarbij leer je hoe je iets kunt programmeren. Bijvoorbeeld hoe je een robot van lego kunt laten lopen. En dat lukte ook nog!

Mijn tip voor kinderen die een middelbare school gaan kiezen is om te doen wat je zelf leuk vindt. Kijk niet naar anderen en wees niet bang. Want het went echt snel en je maakt veel nieuwe vrienden.[blue][quote-right][/blue]


[picture-223788]


[blue][handwriting]Guus, brugklas vrijeschoolleerroute[/handwriting][/blue]


[line-right50]