O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Echt Lek en Linge volgens Manon, klas 2 tweetalig gymnasium

‘Ik leer graag nieuwe dingen en op Lek en Linge is er veel te kiezen!’


[blue][quote-left][/blue]  ‘Op Lek en Linge is het heel gezellig. De sfeer is fijn, je wordt uitgedaagd en het onderwijs is goed. Ik doe tweetalig gymnasium en leer graag nieuwe dingen. Ik vind het leuk dat we naast alle vakken ook Grieks en Latijn krijgen. Omdat het klassieke talen zijn en omdat je alles leert over de oude Grieken en Romeinen. Daar heb je ook veel aan bij de andere vakken. Ik vind het boeiend dat veel dingen van vroeger nu nog steeds invloed hebben.

Omdat ik van een uitdaging hou, doe ik mee met BrainSkills. We krijgen Brain-lessen en Skills-lessen. Bij de Brain lessen hebben we het bijvoorbeeld over de Amerikaanse verkiezingen, democratie en debatteren we. Elke mening telt. En bij Skills kies je een eigen project met een onderzoeksvraag. Ik doe nu onderzoek naar ziektes en pandemieën die er waren in de tijd van de Grieken en Romeinen. Na een half jaar presenteer je dat. Leuk en spannend!

De docenten helpen je echt verder. Door goed les te geven, maar ook door aandacht te hebben voor persoonlijke dingen. Ik ben best wel perfectionistisch en stel hoge doelen voor mezelf. De docenten zeggen dat mijn best doen goed genoeg is en dat helpt. Op die manier heb ik meer plezier in het leren.

Toen ik voor het eerst naar het brugklasgebouw ging, vond ik dat natuurlijk wel spannend. Op de fiets vanuit Geldermalsen, nieuwe vakken en een andere omgeving. Maar na een week ken je het hele gebouw en al je docenten. Inmiddels voel ik me helemaal thuis op school. Ik heb veel fijne vrienden en ook in de klas gaat iedereen leuk met elkaar om. In de pauze is het heel gezellig, want dan kom je elkaar weer tegen.

Van de gewone vakken vind ik biologie en Frans het leukste. Ik werk ook met veel plezier voor de schoolkrant. We schrijven stukjes en doen de vormgeving. Bijvoorbeeld ‘Hoe overleef ik de pauze zonder brood/ vrienden/ ”¦. ’. We krijgen er positieve reacties op!
Kinderen die twijfelen welke school ze moeten kiezen zou ik adviseren om je gevoel te volgen. Ga naar een school die je leuk vindt. Wees niet bang, want het komt echt goed!’[blue][quote-right][/blue]

[picture-222748]

[blue][handwriting]Manon, klas 2, tweetalig gymnasium[/handwriting][/blue]


[line-right50]