O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Echt Lek en Linge volgens Mirthe, oud-leerling

[blue][quote-left][/blue]Als ik erop terugkijk is het soms wel bijzonder hoe dingen lopen. Want eigenlijk was ik van plan om naar een andere middelbare school te gaan. Omdat al mijn vriendinnen daar ook naartoe gingen. Maar toen ik tijdens een Open Dag op Lek en Linge kwam voelde het meteen zo goed. Veel meer als een plek waar ik mezelf naar school zag gaan. Er ging een wereld voor me open. Ook het brugklasgebouw voelde als thuis. Ik heb een geweldige schooltijd gehad en kijk er met veel plezier op terug!

De eerste week op de brugklaslocatie begon al goed omdat we met z’n allen naar het Wilgje gingen. Een heel gaaf outdoor park. Iedereen was natuurlijk op zoek naar nieuwe vrienden en zo leer je elkaar snel kennen. Het ging allemaal makkelijker dan gedacht. Op de brugklaslocatie wen je langzaam aan het middelbare schoolleven. Zo kon ik rustig starten met tweetalig vwo. Sommige lessen kreeg ik al op de vwo-locatie, zodat de overgang naar het tweede jaar niet meer zo groot was.

Vooral de sfeer vond ik heel fijn. We hadden een hechte klas, maar ook het contact met de docenten was heel leuk en persoonlijk. Natuurlijk op een professionele manier, maar toch leer je elkaar wel kennen. En af en toe een grapje kon ook prima.

Op momenten dat ik het even moeilijk had heb ik goede begeleiding gekregen. Zo kreeg ik in de vierde klas de diagnose ADD. Dat vond ik wel lastig. Maar het fijne was dat ik toen naar de trajectklas kon als het nodig was. Een lokaal waar altijd een docent aanwezig is en waar het rustig is. Daar kon ik dan leren en me beter concentreren. Dat heeft me echt geholpen.

En ook toen ik in het vijfde jaar niet zo lekker in mijn vel zat heb ik hulp gekregen. De docenten waren er echt voor me. Uiteindelijk hebben we samen besloten dat het beter was om naar tweetalig havo te gaan. Het voelde voor mij als opgeven en ik wilde graag naar de universiteit. De docenten hebben me wel laten zien dat het geen opgeven is en dat je op verschillende manieren naar de universiteit kunt. Het maakte voor mij veel verschil. Ik had meer tijd voor mezelf en voelde me snel beter. En ik kreeg de kans om geschiedenis op vwo-niveau te blijven doen en mee te gaan op excursie met mijn oude klas. Uiteindelijk ben ik cum laude geslaagd op havo.

Nu doe ik een propedeuse Journalistiek en ga na dit jaar naar de universiteit in Leiden om International Studies te gaan doen. Dat komt ook wel door de internationale ervaringen die ik op Lek en Linge heb gehad. Zo hebben we een uitwisseling gedaan met Deense studenten en zijn we in Palestina geweest. Daar hebben we onderzoek gedaan naar de rol van de vrouw in het conflict tussen Israël en Palestina. Dat was een hele indrukwekkende ervaring. Uiteindelijk wil ik graag correspondent worden in het Midden-Oosten. Daar is mijn tweetalige opleiding op Lek en Linge een hele mooie opstap voor geweest.

Een tip voor leerlingen die nog voor een school gaan kiezen? Ga uit van je gevoel. En heb vertrouwen. De school en docenten bewegen wel met je mee. En heb plezier![blue][quote-right][/blue][blue][handwriting]Mirthe, oud-leerling, tweetalig vwo en havo[/handwriting][/blue]