O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Echt Lek en Linge volgens Ronald, klas 3 vmbo-kader, leerrichting Produceren, Installeren en Energie

[blue][quote-left][/blue]Voordat ik naar Lek en Linge ging wist ik al dat ik in het autobedrijf van mijn familie wilde gaan werken. Al van jongs af aan heb ik interesse voor techniek. Daarom heb ik voor Produceren, Installeren en Energie gekozen. Ik leer veel en het is gezellig op school. Als ik mijn examen heb gehaald ga ik verder studeren voor automonteur. Misschien stroom ik nog door naar het hbo. En ik wil APK-keurmeester worden.

De keuze voor Lek en Linge was snel gemaakt. Mijn broers zaten er ook op en dus wist ik dat het onderwijs echt goed is. Ik ben begonnen op basis. Omdat we uit Irak komen had ik soms wat moeite met de taal, maar het ging zo goed dat ik nu kader doe. Ik vind het fijn op school. Ik voelde me meteen veilig en je maakt gauw nieuwe vrienden. We werken veel samen, dus dat gaat makkelijk. De docenten zijn aardig en helpen goed. Je kunt met ze lachen en willen dat je echt iets leert.

We werken in praktijklokalen met mooie apparatuur en het is goed beveiligd. En we dragen natuurlijk beschermende kleding. Als je netjes op schema bent met je opdrachten mag je ook vast dingen uit het vierde jaar proberen. Hoe je een cilinderkop of banden van een auto kunt vervangen, je leert het allemaal!

Ik vind het niveau goed te doen. Je krijgt steeds een casus en die rond je af. De docenten leggen het goed uit en helpen je als je iets moeilijk vindt. Ook de verplichte vakken gaan goed. Het is duidelijk wanneer een opdracht af moet zijn. Je mentor is er voor je en houd je in de gaten. Elke vrijdag is er mentoruur voor vragen of om even te praten over hoe het gaat.

Wat ik heel leuk vond om te leren is elektrisch schakelen. Je leert dan schakelingen opbouwen aan de hand van schema’s. Zo kan je metingen uitvoeren en stroringen opsporen. Heel handig bijvoorbeeld in huis, bij voertuigen en bij elektrotechniek.
Als je je serieus inzet en goed oplet komt het wel goed. Kom zelf eens kijken bij ons op school hoe het is![blue][quote-right][/blue][picture-222472][blue][handwriting]Ronald, drie vmbo-kader, leerrichting Produceren, Installeren en Energie[/handwriting][/blue]