O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Echt Lek en Linge volgens Silke, klas 3 atheneum, via de uitstelkeuzeklas

[blue][quote-left][/blue]Lek en Linge was de eerste school waar ik ging kijken. Ik voelde me meteen welkom, en kreeg zo’n warm gevoel. Voor mij was de keuze snel gemaakt. Ik voel me thuis op Lek en Linge en de docenten helpen je echt om je te ontwikkelen. Zo ben ik naar de uitstelkeuzeklas gegaan en doe ik nu atheneum. Dat had ik niet gedacht toen ik net begon.

Van de basisschool kreeg ik havo-advies en zo ben ik ook gestart. Als ik mijn best deed ging het eigenlijk heel erg goed op school. Mijn docent Engels vroeg me of ik het een goed idee vond om naar de havo-,vwoklas te gaan. Ik heb er ook met mijn mentor over gesproken. Aan het einde van het schooljaar belde mijn mentor dat het docententeam had overlegd. Ze stelden voor dat ik naar de uitstelkeuzeklas zou gaan om te kijken welk niveau het beste bij me past.

Ik twijfelde eerst wel. Ik had het heel erg naar mijn zin op havo en het leek me ook wel spannend. Maar gelukkig ging iemand anders uit mijn klas ook. En atheneum zou een mooie kans kunnen zijn omdat ik graag naar de universiteit wil. Dus ik dacht, ik probeer het gewoon en als het te pittig is kan ik gewoon terug naar havo. Gelukkig was ik weer snel gewend in mijn nieuwe klas. De docenten zijn er ook voor je. Het helpt dat de lessen 70 minuten duren, zodat er meer tijd is voor uitleg. Ik moest af en toe flink ploeteren, maar ik voelde wel dat atheneum echt bij me past.
Inmiddels voel ik me helemaal thuis op atheneum. We hebben een rustige en gezellige klas. Ik vind het wel fijn dat mijn klas nu hetzelfde blijft. Als profiel ga ik Natuur & Gezondheid kiezen. Dat is een breed profiel en het sluit aan bij de opleidingen Geneeskunde of Diergeneeskunde die ik wil gaan doen.

Wat ik heel leuk vind aan onze school is de goede sfeer. Kom maar eens kijken op de Brugklaslocatie. Die is zo mooi versierd met kunstwerken van leerlingen. Het schoolplein wordt helemaal groen. Er is een voetbalveld en in de brugklas krijg je ook zwemles. Dat vond ik superleuk, want ik heb mijn C diploma nu nog gehaald.

Er is veel te doen op Lek en Linge. Zo zijn er de Lek en Linge dagen waar je mee kunt doen aan allemaal leuke activiteiten. In de brugklas zijn we met z’n allen naar Het Wilgje gegaan, een supergaaf survivalpark. Waar ik ook met plezier aan terugdenk is het vrij gymmen voor de schoolvakantie. Een soort apenkooien met allemaal toestellen![blue][quote-right][/blue][picture-221920][blue][handwriting]Silke, 3 atheneum, via de uitstelkeuzeklas[/handwriting][/blue]