O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Echt Lek en Linge volgens Sophie, klas 2, tweetalig havo

‘Op Lek en Linge voel ik me thuis. Ik leer goed Engels, daar heb ik later echt wat aan!’

[blue][quote-left][/blue]Op Lek en Linge voelde ik me direct thuis. Meteen toen ik een voet over de drempel zette kreeg ik een warm en fijn gevoel. Omdat we zijn verhuisd was ik te laat voor de Open Dagen. Daarom heb ik met lessen mee kunnen doen. Ik werd goed ontvangen en keek ernaar uit om naar Lek en Linge te gaan. Ik ben blij dat ik tweetalig onderwijs volg. Op Lek en Linge leer je écht goed Engels. Ik denk dat ik daar later veel aan heb. Mijn vader en zusje kunnen ook heel goed Engels. Dat maakt het extra leuk.

Het Engels leren gaat stap voor stap. Daar word je goed in begeleid en je mag fouten maken. Zo krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Voor mij is het tempo prima en door het gewoon te doen leer je de taal heel snel. De docenten komen uit allerlei verschillende landen zoals Engeland, Australië en Amerika.

Voor tweetalig onderwijs doet Lek en Linge veel. Zoals een ‘mock election’, waarbij we de Amerikaanse verkiezingen nadeden. Onze havo-locatie werd omgetoverd tot een US High School, met vlaggetjes en banners. En economie, geschiedenis en aardrijkskunde stonden in het teken van de verkiezingen. Uiteindelijk mochten we stemmen voor Trump of Biden. Een ander voorbeeld is ‘Victorian Ages’. Er kwamen mensen uit Londen om ons een toneelstuk over het Victoriaanse tijdperk te leren. En ik kijk ook uit naar de uitwisselingen en excursies die nog gaan komen.

In het begin was het natuurlijk wel even wennen. Op de fiets en het pontje naar de brugklaslocatie. Best een eindje vanuit Schalkwijk. Het was heel anders dan de basisschool, andere vakken en nieuwe leraren. En omdat we verhuisd zijn kende ik nog niemand in de klas. De eerste keer dat ik Frans kreeg vond ik ook heel spannend. Die taal kende ik helemaal niet! Maar na een week was ik gewend. De docenten helpen je goed en ik had snel nieuwe vriendinnen. Dat gaat vanzelf. Je zit bij elkaar in de klas en werkt samen tijdens projecten. Dan vind je elkaar wel. En de sfeer op school is ook heel fijn.

Ik vind het leuk dat er veel mogelijk is op Lek en Linge. Dat je naast de standaard vakken kunt kiezen uit buitenschoolse activiteiten en interessante projecten. Ik doe nu project Techniek. We zijn bezig met het bouwen van boten. We zoeken uit wat duurzaam is en kijken naar nieuwe technieken. Dat doen we samen met een bedrijf dat ons helpt. Ze denken met ons mee en we mogen aan de slag in de bouwplaats. Dat is echt super!

Van de gewone vakken vind ik biologie het meest interessant. Ik wil later dokter worden. Ik vind het zo boeiend hoe het menselijk lichaam werkt. Daar wil ik nog veel meer over weten. Wiskunde vind ik moeilijk. Maar gelukkig helpt de docent me goed, ze legt het geduldig meerdere keren uit. En ik krijg ook de ruimte om het aan andere leerlingen te vragen. Op die manier heb ik geen extra bijles nodig.[blue][quote-right][/blue]


[picture-223267]


[blue][handwriting]Sophie, klas 2 tweetalig havo[/handwriting][/blue]