O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Echt Lek en Linge volgens Thomas, oud leerling en docent

[blue][quote-left][/blue]Zelf heb ik op Lek en Linge gezeten en nu werk ik er als docent lichamelijke opvoeding/coördinerend docent op de brugklaslocatie. Ik denk dat dat veel zegt over de sfeer op school. Met veel plezier help en begeleid ik onze leerlingen om zich te ontwikkelen op een manier die bij ze past.

Wat ik me goed herinner van toen is de warmte en gezelligheid op Lek en Linge. En de prettige omgang met elkaar. Docenten stonden toen al dichtbij de leerling. ‘Het Lek en Linge DNA’, komt in me op. Het voelde voor mij heel logisch om weer terug te komen op Lek en Linge. Ik werk hier nu in een heel divers team, en het leuke is dat sommige docenten van toen nu mijn collega’s zijn.

En nu ik zelf lesgeef wil ik ook dichtbij de leerling staan. Ik zoek contact en geef ruimte voor eigen initiatief. Natuurlijk is er een lesprogramma en is het duidelijk hoe de verhoudingen liggen. Maar de leerling zelf verantwoordelijk maken voor het leerproces is in mijn optiek heel belangrijk. Je ziet gewoon dat leerlingen opbloeien en grenzen verleggen. Laatst kwamen leerlingen met het idee om als extra uitdaging geblinddoekt te gaan klimmen op de klimwand. Uiteraard met alle veiligheidsmaatregelen. Ik heb toen beoordeeld of ze eraan toe waren en dan kan het natuurlijk ook.

Officieel heet deze manier van lesgeven ‘formatief evalueren’ en dat gaan we op heel Lek en Linge steeds meer vormgeven. Dat betekent dat we leerlingen inzicht geven in hun leerproces. Waar staan ze? We stellen doelen en bepalen samen wat nodig is om die te bereiken. Daar leggen we meer de focus op dan wat een leerling al goed kan. En we reiken uiteraard veel verschillende tools aan om dit mogelijk te maken. Zo werken we bij de lessen lichamelijke opvoeding bijvoorbeeld met video feedback, zodat leerlingen hun eigen voortgang kunnen monitoren.

Maar niet alleen tijdens de lessen is het gemoedelijk. Ook in de pauzes en op het schoolplein groeten we elkaar en is er altijd tijd voor een praatje. Ik heb het gevoel dat Lek en Linge een plek is voor iedereen. Dat zie je ook in de dagelijkse praktijk terug. Je loopt de aula in en ziet een theaterproductie, op de schoolpleinen wordt volop gesport, er worden clinics gegeven en op de brugklaslocatie kan je kunstwerken van oud-leerlingen bewonderen. Op onze bruisende school kan je jezelf zijn en je ontplooien op een manier die bij je past.

We bieden zoveel verschillende activiteiten en projecten. Zo hebben we bijvoorbeeld ‘Wereld buiten de lessen om’ waar je mee kunt doen aan projecten op het gebied van kunst en cultuur, sport, science, ondernemerschap en burgerschapsvorming. We doen veel bijzondere excursies waar nog jaren over nagepraat wordt. En vergeet de legendarische Lek en Linge dagen niet! Ook als je extra begeleiding nodig hebt zijn we er voor je. Met mentoren, leerling ondersteuning, onderwijsassistenten of coaches. We doen er alles aan om je een fijne tijd op school te bezorgen.

Kom je zelf eens kijken bij ons op Lek en Linge? We verwelkomen je graag. En kies met je gevoel! Dan zit je altijd goed.[blue][quote-right][/blue]


[blue][handwriting]Thomas, docent lichamelijke opvoeding en coördinerend docent brugklaslocatie[/handwriting][/blue]