O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

(tweetalig) atheneum

Haal het beste uit jezelf op het atheneum. Op een school waar jij je thuis voelt.

Haal het beste uit jezelf op het atheneum. Op een school waar jij je thuis voelt. Op Lek en Linge kun je ook kiezen voor tweetalig atheneum. De meeste lessen zijn dan in het Engels én je verdiept je in andere gewoontes en culturen. Samen kijken we wat jij nodig hebt. En wat je leuk vindt om te doen. We helpen je stap voor stap om zelfstandig te leren en zélf te onderzoeken. Zo bouwen we aan een mooie toekomst. Je kunt meer dan je denkt!

Tijd om te wennen

Op Lek en Linge start je op de brugklaslocatie. Daar zit je met alle brugklassers bij elkaar.

Zo kan je elkaar rustig leren kennen en wennen aan onze school, de docenten en de nieuwe vakken. Naast de standaardvakken kies je in het eerste en het tweede jaar ook zelf twee onderwerpen. Daar verdiep je je wekelijks in tijdens de projecturen. Je kunt kiezen uit: techno, ict, media & maatschappij, muziek, theater, kunst of sport.


Welke projecten ga jij kiezen?

Mentor

Om je meteen vanaf het begin te helpen krijg je een mentor. Met je mentor bespreek je hoe met het je gaat. Of je het naar zin hebt op school en hoe het gaat het met je cijfers. Als er thuis dingen aan de hand zijn, is je mentor er ook voor je.

Tweetalig atheneum

Ben je goed in taal en hou je van een extra uitdaging? Dan is tweetalig atheneum (tatheneum) misschien iets voor jou. Je volgt de meeste vakken in het Engels en je verdiept je in internationale gewoontes en culturen. Dat doe je door bijvoorbeeld op excursie naar het buitenland te gaan. Ook doe je mee aan clinics, projecten en activiteiten. Lijkt je dat leuk?


Meer over tweetalig onderwijs

Welk profiel past bij jou?

Het tweede jaar start je op de vwo-locatie. Tijdens het derde jaar kies je het vakkenpakket dat je volgt in het vierde, vijfde jaar en zesde jaar. Samen met je mentor en de decaan kies je een profiel dat past bij jouw interesses en talenten. En wat voor profiel je nodig hebt voor jouw toekomstplannen. Bijvoorbeeld als je naar het HBO of de Universiteit wilt.


Je kunt kiezen uit:

  • Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek


Elk profiel bestaat uit een aantal verplichte vakken. Ook zijn er keuzevakken, zoals Spaans, informatica, bedrijfseconomie, wiskunde D, bewegen,sport en maatschappij, muziek, beeldende vorming of drama.


Meer over profielkeuze en bovenbouw

Je kunt meer dan je denkt

Je leert veel op atheneum. Je stelt je open voor de verschillende manieren waarop je naar de wereld kunt kijken: je wilt graag dingen weten, bent een doorzetter en nieuwsgierig en je staat open voor nieuwe inzichten. Op het atheneum dagen we je uit om jouw talenten te ontwikkelen. We bieden je een breed aanbod. Van kennis-, en vertaalwedstrijden tot het Xcellent programma voor Bèta’s. Je kunt taaldiploma’s halen én we zijn een CultuurProfielSchool. Ben je sportief of een geboren ondernemer? Ook dán kun je meer dan je denkt op Lek en Linge!

We dagen je uit je talenten te ontwikkelen, zowel in als buiten de les. Zo kun je meedoen aan kenniswedstrijden, zoals de Olympiades voor biologie/scheikunde/natuurkunde en wiskunde, de Europese vertaalwedstrijd ‘Juvenes Translatores’ en de Interlyceale op sportgebied. Of doe mee met Brainskills!

Ben je goed in exacte vakken? Doe dan mee aan Xcellent Bèta. Voel je meer voor toneel, muziek of beeldende kunst? Als CultuurProfielSchool bieden we talloze mogelijkheden voor jou. Ben je goed in talen? Dan kun je het diploma DELF Scolaire behalen voor Frans, het DELE-diploma voor Spaans, voor Engels kun je meedoen aan het IELTS examen en voor Duits het Goethe certificaat. Ben jij een geboren ondernemer? Dan is er de mogelijkheid je boekhouddiploma en zelfs een ondernemersdiploma te halen.

Over grenzen gaan

We vinden het belangrijk dat je de wereld om je heen leert kennen. Daarom organiseren we interessante reizen. Bijvoorbeeld een stedentrip in Frankrijk, Italië of Zwitserland. In de bovenbouw kan je ook mee op verre reizen. De afgelopen jaren zijn er onder andere reizen georganiseerd naar Israël en de Palestijnse gebieden en de Verenigde Staten.

Als UNESCO-school vindt Lek en Linge het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Tijdens de reizen naar Zuid-Afrika en Nicaragua bezoek je de projecten van onze school waar we tijdens de Goede Doelendag geld voor ophalen.

Jouw toekomst

Vanaf de vierde klas bereid je je voor op je studiekeuze. De decaan en je mentor begeleiden je. Je kunt open dagen op de Universiteit en het HBO bezoeken. Lek en Linge organiseert een beroepenmarkt én voorlichtingsavonden met oud-leerlingen. Op die manier kom je veel te weten over je mogelijkheden en kun je een goede keuze maken voor een vervolgstudie. Met een Profielwerkstuk én eindexamens sluit je het atheneum op Lek en Linge af.

Wereld buiten de lessen om

Kijk hier als je wilt weten wat je nog meer kunt doen naast de lessen op school.

Onderwijs op maat

Op Lek en Linge krijg je onderwijs dat bij jou past. Heb je extra begeleiding nodig? Dan is je mentor er voor je. Ook kun je bij een specialist terecht voor extra begeleiding. Bijvoorbeeld bij dyslexie of faalangst. Vind je het moeilijk om thuis huiswerk te maken? Dan is de huiswerkklas misschien iets voor jou.

Meer weten of aanmelden?

Je bent van harte welkom op Lek en Linge. Kom naar een Open Dag of neem telefonisch contact op met Marjolein Spreeuwers, teamleider atheneum-onderbouw (0345-512833 of spr@lekenlinge.nl). We vertellen je graag meer. 


Weet je al dat je naar onze schoolt wilt? 


Meld je aan!