O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

(tweetalig) havo

Iedereen is uniek. Op Lek en Linge helpen en respecteren we elkaar. Er is alle ruimte om te kiezen wat bij jou past. Bijvoorbeeld tijdens de Projecturen waar je bezig mag met Sport, Kunst en ICT. Samen kijken we wat je nodig hebt én wat je leuk vindt om te doen. Naast de reguliere havo kun je ook kiezen voor tweetalig havo. Op Lek en Linge kun je meer dan je denkt!

Tijd om te wennen

Op Lek en Linge start je op de brugklaslocatie. Daar zit je met alle brugklassers bij elkaar. Zo kan je elkaar rustig leren kennen en wennen aan onze school, de docenten en de nieuwe vakken. Bij ons duurt een les 70 minuten. Zo is er meer tijd om je in het vak te verdiepen. Naast de standaardvakken kies je in het eerste en het tweede jaar ook zelf twee onderwerpen. Daar verdiep je je wekelijks verder in tijdens de projecturen. Je kunt kiezen uit: techno, ict, media & maatschappij, muziek, theater, kunst of sport. 


Welke projecten ga jij kiezen?

Mentor

Om je meteen vanaf het begin te helpen krijg je een mentor. Met je mentor bespreek je hoe met het je gaat. Of je het naar je zin hebt op school en hoe het gaat met je cijfers. Als er thuis dingen aan de hand zijn, is je mentor er ook voor je. 

Tweetalig havo

Ben je goed in taal en vind je een extra uitdaging leuk? Dan is tweetalig havo (thavo) misschien iets voor jou. Je volgt de meeste vakken in het Engels en je verdiept je in internationale gewoontes en culturen. Dat doe je door bijvoorbeeld op excursie naar het buitenland te gaan. Ook doe je mee aan clinics, projecten en activiteiten. Lijkt je dat leuk? Lees hier verder. 

Kunst en cultuur

Lek en Linge is ook CultuurProfielSchool. We hebben dus veel aandacht voor kunst en cultuur, tijdens en buiten de lessen. Uiteindelijk kan je zelfs examen doen in drie kunstzinnige vakken: muziek, drama of tekenen. Dus leef je uit!

Naar de bovenbouw

Het tweede jaar start je op de havo-locatie. Na het derde jaar ga je naar de bovenbouw. Je kiest een profiel en verdiept je verder in de vakken. Stap voor stap begeleiden we je naar jouw keuze voor de toekomst. 


Meer over profielkeuze en de bovenbouw

Wereld buiten de lessen om

Vind je het leuk om je buiten de lessen om verder te ontwikkelen op het gebied van taal, kunst en cultuur, sport, science, burgerschapsvorming of ondernemerschap? Er is veel mogelijk: kijk maar eens

Onderwijs op maat

Onderwijs dat bij je past: daar staan we voor! Heb je extra begeleiding nodig? Dan is je mentor er voor je. Ook kun je bij een specialist terecht voor extra begeleiding. Bijvoorbeeld bij dyslexie of faalangst. Vind je het moeilijk om thuis huiswerk te maken? Dan is de huiswerkklas misschien iets voor jou. 

Meer weten of aanmelden?

Je bent van harte welkom op Lek en Linge. Kom naar een Open Dag of neem contact op met Sjoerd van Dijk, teamleider havo-onderbouw (0345-512833 of djk@lekenlinge.nl). We vertellen je graag meer.

Weet je al dat je naar onze school wilt? 


Meld je aan!