O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

tweetalig onderwijs

De maatschappij, de samenleving waarin wij leven, verandert en de grenzen tussen landen vervagen. De vraag naar werknemers die de Engelse taal op hoog niveau beheersen neemt toe. Met tweetalig onderwijs op Lek en Linge heb je dus al een grote voorsprong. “Excellent English”, internationale reizen en leuke activiteiten. Dus veel leren, plezier hebben, een goede begeleiding en met alle ruimte voor jou. Dat is tweetalig onderwijs bij ons op school.

Excellent English

Zit je op havo of vwo? Dan kan je tweetalig onderwijs doen. Je leert vloeiend Engels spreken én krijgt meer inzicht in andere culturen en gewoontes. Je volgt bijna alle vakken in het Engels. Bij het vak Engels staat altijd een native speaker voor de klas. Dat is iemand voor wie Engels de moedertaal is. Helemaal passend bij de wereld van vandaag!

Truly International

Stap voor stap leer je steeds meer over landen en culturen buiten Nederland. Je ontwikkelt je tot een wereldburger! Je gaat mee met interessante excursies naar het buitenland en neemt deel aan verschillende internationale projecten. Wat denk je van een reis naar Kopenhagen of studietrip naar Dublin? Daar komt je Engels meteen van pas!

Wat vinden leerlingen er zelf van?

Benieuwd wat leerlingen zelf van ons tweetalig onderwijs vinden? Bekijk dit filmpje eens. Je zult zien dat je je de taal stap voor stap steeds meer eigen maakt. En dat we je graag helpen.

We begeleiden je stap voor stap

Je leert Engels volgens de methode ‘onderdompeling’. Vanaf de eerste lesdag in de brugklas krijg je tijdens ongeveer de helft van de vakken les in het Engels. We dagen je uit om tijdens en buiten de lessen zoveel mogelijk Engels te spreken. Wil je de taal snel leren? Dan geldt: durven, doen, en fouten maken mág. Natuurlijk is het wennen in het begin. Maar we weten uit ervaring dat je in de loop van het eerste jaar probleemloos kunt werken met de Engelstalige leerstof.

Jouw extra diploma’s

We zorgen ervoor dat jouw kwaliteiten zich vertalen in extra certificaten en diploma’s. Zo leg je op havo en vwo het officiële Cambridge-examen af. Ook volg je in de bovenbouw van havo en vwo het IB (International Baccalaureate) programma English. Ligt Engels je echt heel goed? Dan bieden we je veel mogelijkheden om éxtra papieren te halen. Voor een overzicht van alle tto-activiteiten: klik hier. Lees meer over de opties bij havo, atheneum of gymnasium. Het is ook mogelijk om je voor een uitstelkeuzeklas (thavo/tvwo) tweetalig onderwijs in te schrijven. Wil je meer weten, kijk dan hier

Goede beoordeling

Lek en Linge is door de landelijke overkoepelende organisatie Nuffic erkend als tto-seniorschool. Ook staat onze school landelijk (bij Nuffic en bij de inspectie) bekend als één van de beste tto-scholen van Nederland. Toch fijn om te weten? Je krijgt kwalitatief hoogwaardig onderwijs én er is alle ruimte om je verder te ontwikkelen.

Op de volgende websites vind je nuttige informatie over tweetalig onderwijs:


Kosten

Tweetalig onderwijs kost meer dan de reguliere route. De contacten met buitenlandse partnerscholen, culturele activiteiten, excursies en de investering in bijscholing van docenten brengen extra kosten met zich mee. Dat geldt ook voor de extra lessen Engels ter voorbereiding op de certificaten. Lek en Linge kan die kosten niet helemaal uit eigen middelen en subsidies betalen.

Voor tweetalig onderwijs vragen wij daarom een extra ouderbijdrage van €450,- per jaar, inclusief de excursies in de onderbouw. Wel komen er kosten bij voor een buitenlandse excursie in de bovenbouw. Hier vindt u meer informatie over de schoolkosten


Wel vinden wij dat iedereen deel moet kunnen nemen aan ons tweetalig onderwijs. Dus als de kosten een aantoonbaar probleem zijn neem dan contact op met Brian Dixon. Hij is teamleider van tweetalig onderwijs.

Come join us!

Kortom, met tweetalig onderwijs op Lek en Linge kies je voor:

  • Les van native speakers, docenten die afkomstig zijn uit Engelstalige landen
  • Het ontdekken van andere culturen door excursies naar het buitenland
  • Een lesprogramma waarbij je ongeveer de helft van je lessen in het Engels volgt
  • Het afleggen van een officieel Cambridge-examen op havo en vwo 
  • Het volgen van het IB (International Baccalaureate) programma English in de bovenbouw van havo en vwo
  • Allerlei extra activiteiten.

Meer weten of aanmelden?

Wil je meer weten over ons tweetalig onderwijs en of het bij je past? Neem dan contact op met Brian Dixon. Hij is teamleider tweetalig onderwijs. Je kunt hem mailen: dix@lekenlinge.nl of bellen: 0345-512833.


Weet je al dat je naar onze schoolt wilt? 

Meld je aan!