O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

uitstelkeuzeklassen

Op Lek en Linge helpen we elkaar. We begeleiden je graag zo goed mogelijk naar een niveau dat bij jou past. Met een fijne schooltijd en een diploma waar je trots op bent. Soms is het op de basisschool nog niet helemaal duidelijk welke opleiding het beste voor je is. Om dat in alle rust te ontdekken en te groeien kan je bij ons op school naar een (tweetalige) uitstelkeuzeklas. Na uiterlijk twee jaar stroom je door naar het niveau waar je het meest op je plek bent.

Brugklasgebouw

Ook in een uitstelkeuzeklas start je het eerste jaar in ons brugklasgebouw. Daar zitten alle eersteklassers bij elkaar. Zo kan je in alle rust wennen aan de verschillende vakken, de andere leerlingen en de docenten. En voel je je snel thuis bij ons op school. 

Voel je thuis bij ons op school

We doen er alles aan om te zorgen dat jij bij ons echt op je plek bent. Je mentor en vakdocenten zijn er voor je. We vinden het belangrijk dat het goed met je gaat. Hoe gaat het thuis? Zit je lekker in je vel? En wat zijn je wensen voor de toekomst? Als jij je goed voelt komen prestaties meestal vanzelf. En uiteraard bespreken we die ook. We helpen je graag, geven je kansen en zullen je uitdagen op het juiste niveau. Uiteindelijk kijken we naar alle vakken en stroom je door naar een niveau dat goed bij je past. Ook daarna is er maatwerk mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan versneld of op een hoger niveau examen doen voor een vak.

Vmbo, havo of atheneum?

We hebben op onze locaties in Culemborg de volgende uitstelkeuzeklassen:

Vmbo basis/kader/theoretisch:
Past vmbo basisberoepsgericht, vmbo kaderberoepsgericht of vmbo theoretisch goed bij jou? In deze klas kan je één project kiezen in de beroepsgerichte vakken. De projecten zijn: Techniek Breed, Creatief en Ondernemen en Bouwen, Wonen en Interieur.

Vmbo theoretisch/havo: 
Wordt het vmbo theoretisch of toch havo? Ontdek het in alle rust in twee jaar en laat je uitdagen op het juiste niveau. 

(Tweetalig) havo/atheneum:
Past havo of past atheneum beter bij je? En wat wil je in de toekomst graag gaan doen? Groei in alle rust in de uitstelkeuzeklas en laat je uitdagen op het juiste niveau. Bij deze opleiding kan je kiezen voor tweetalig onderwijs.

Kom je kennismaken?

Wil je meer weten over onze uitstelkeuzeklassen? Neem dan contact op met Frank van Geffen. Hij is teamleider van de brugklaslocatie. Je kunt hem mailen: gef@lekenlinge.nl of bellen: 0345-512833.

Weet je al dat je naar onze schoolt wilt? 

Meld je aan!