O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Ontdek Lek en Linge Culemborg

Leerlingen aan het woord

Hoe ervaren onze leerlingen onze school? Om welke reden hebben ze voor Lek en Linge gekozen en zouden ze dat weer doen? Hoe kijken leerlingen aan tegen ons onderwijs en wat kunnen ze zeggen over de sfeer? Onze leerlingen staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Proces van aanmelding: de overgang van de basisschool naar de middelbare school

De overgang van de basisschool naar de middelbare school. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel aanbod van verschillende brugklassen. Wat biedt Lek en Linge en welke stappen worden er gezet voor een zorgvuldige aanmelding?

Tweetalig onderwijs (havo/atheneum/gymnasium)

Krijg je een havo- of vwo-advies? Dan is het mogelijk om tweetalig onderwijs te kiezen. Een vorm van onderwijs die wij al sinds 2002 aanbieden. Is tweetalig onderwijs een goede keuze voor jou? Waarom zijn wij zo trots op ons tweetalig onderwijs? Wat komt er allemaal bij kijken? In dit filmpje vertellen wij er meer over.

Vrijeschoolleerroute

Denken met je hoofd, begrijpen met je hart en ervaren met je handen. Een hechte groep met wie je veel samen doet en waarbinnen jij jezelf kunt zijn. De leerstof als middel tot ontwikkeling. Dat zijn enkele uitgangspunten van onze vrijeschoolleerroute. Betrokken medewerkers en leerlingen vertellen je hoe hun onderwijs op de vrijeschoolleerroute eruit ziet.

Gymnasium

Wat houdt het gymnasium in? Wanneer past deze opleiding bij jou als leerling? Hoe verhoudt het zich tot tweetalig onderwijs? Welke meerwaarde heeft het, wat doe je allemaal op het gymnasium en wat kun je ermee? Gymnasiasten en hun docenten geven antwoord op deze vragen, vertellen uit eigen ervaring hoe het er aan toe gaat en maken duidelijk waarom gymnasium op Lek en Linge een goede keuze is.

Beroepsgericht vmbo

Met een vmbo-diploma op zak heeft uw kind talloze mogelijkheden in het vervolgonderwijs. Leerlingen en medewerkers van ons beroepsgericht vmbo kunnen u precies vertellen waarom de keuze voor vmbo-basis/kader op Lek en Linge een goede is.

Maatwerk

Leerlingen die makkelijk leren kunnen op Lek en Linge sneller door de lesstof gaan of een uitdagend traject binnen of zelfs buiten de schoolvakken volgen. De maatwerkcoach onderzoekt samen met hen welke van de vele mogelijkheden passend zijn en stelt een individueel traject op. Zij vertelt u er graag meer over.

Extra begeleiding (zorg)

Leerlingbegeleiding is goed voor je leerprestaties, en voor je verdere ontwikkeling als mens. De leerlingbegeleiding bij Lek en Linge zorgt ervoor dat jij: met plezier naar school gaat, veel leert en het diploma haalt dat bij jou past. Als je (tijdelijk) extra aandacht nodig hebt, biedt Lek en Linge de nodige steun. Dat doen we in overleg: sámen met jou én met je ouder(s)/verzorger(s).

Huiskamerklas (lwoo)

Uniek in onze regio is de huiskamerklas. In de huiskamerklas krijgt uw kind les in een veilige en kleinere setting. Wij zien leerlingen hier opbloeien en groeien. Groeien in zelfvertrouwen, groeien in zelfredzaamheid en groeien op het vlak van leren. Naast het basisniveau vmbo bieden we in de huiskamer ook kaderniveau aan. Het is zeker de moeite waard om je te verdiepen in deze mogelijkheid: de huiskamerklas!

Sport op Lek en Linge

Op Lek en Linge is er enorm veel te beleven als het op sport aankomt. Zowel binnen als buiten de lessen om. Natuurlijk kun je ook nog voor extra sport kiezen. In de onderbouw is er project sport en in de bovenbouw sport als examenvak op ieder niveau. In dit filmpje krijg je uitleg waarom je bij ons op de juiste plek bent als je van sport houdt!