de Lingeborgh
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Boeken

Boeken inleveren

Aan het eind van het schooljaar moeten de gehuurde leerboeken en werkboeken (zie hiervoor de inleverlijst van VanDijk) weer ingeleverd worden bij VanDijk. Onze leverancier VanDijk komt hiervoor op school. Hieronder vind je het inleverschema. In dit document staat ook waar en hoe laat je je kluissleutel en eventueel je (kopieer)druppel moet inleveren.


Let op: vergeet bij het inleveren van je boeken het inleverformulier niet. Zonder dit formulier kun je je boeken niet inleveren! Als leerling ontvang jij per email (ongeveer twee weken voor de inleverdatum) van VanDijk het inleverformulier voor de boeken. Het formulier is ook te downloaden en te printen door in te loggen op VanDijk.nl met je gebruiksnaam en wachtwoord.


De werkboeken Engels en Frans dienen aan het eind van het schooljaar bij de docent, netjes en onbeschreven, ingeleverd worden. Deze werkboeken blijven eigendom van de school.


Bij beschadiging of verlies van de in te leveren boeken worden de kosten door VanDijk bij de betreffende leerlingen in rekening gebracht.

Boeken bestellen

O.R.S. Lek en Linge, vestiging de Lingeborgh heeft een extern boekenfonds dat is onder gebracht bij VanDijk.

De benodigde schoolboeken, dat zijn de verplichte leer- en werkboeken en digitale leermiddelen, worden door de school betaald. De leerboeken en sommige werkboeken worden voor een jaar gehuurd. 


Leerlingen dienen zelf te zorgen voor ondersteunende materialen. Voorbeelden daarvan zijn: agenda, woordenboeken, atlas, een rekenmachine, gymkleding, schriften/multomappen, agenda, pennen en dergelijke zijn voor rekening van de ouders. Dit kan gekocht worden waar u dat wenst en hoeft niet bij van Dijk.


Bestellen van het leermiddelenpakket (boekenpakket) voor de leerlingen

De Lingeborgh bestelt het leermiddelenpakket voor al onze leerlingen. Dit pakket wordt automatisch bezorgd op het huisadres.


Hoe werkt het?

  • Vanuit de Lingeborgh wordt vlak voor de zomervakantie, de leermiddelenpakketten besteld voor de ingeschreven leerlingen. Tevens geven wij het e-mailadres van ouder(s)/verzorger(s) en het e-mailadres van school van de leerling door aan de boekenleverancier VanDijk.
  • Van deze bestelling ontvangen ouder(s)/verzorger(s) een e-mail op het door u opgegeven e-mailadres en de leerling ontvangt een e-mail op het e-mailadres van school
  • In deze e-mail treft u een overzicht van het bestelde leermiddelenpakket
  • VanDijk geeft in deze e-mail ook aan dat eventuele andere schoolspullen (rekenmachine, schriften e.d.) bij hen besteld kunnen worden. Deze spullen mag u natuurlijk ook elders kopen. De kosten van deze aanvullende schoolspullen betaalt u zelf.


Bezorging

Het leermiddelenpakket wordt in de vakantie via PostNL op het huisadres bezorgd. Bij het bezorgen van de boeken zit een pakbon/afleverlijst. Controleer deze goed of alles juist geleverd is. Het kan zijn dat er boeken na geleverd worden, dat wordt dan vermeld. Ontbreken er boeken of zijn er klachten neem dan direct contact op met de klantenservice van VanDijk. Bewaar de pakbon/bestellijst goed.


Boeken kaften

Door je boeken te kaften bescherm je ze optimaal en is de kans op beschadigingen kleiner.


Vragen?

Voor vragen kunt u terecht op de website van VanDijk of bellen met de klantenservice. Mochten er nog onduidelijkheden zijn, dan kan er contact opgenomen worden met mevrouw B.Y. van Ewijk (coördinator boekenfonds). Dit kan t/m 15 juli 2021 telefonisch via het nummer 0345- 571504 of via e-mail op ewi@lekenlinge.nl.


Bekijk ook het filmpje van vanDijk over het ontvangen van de boeken.