de Lingeborgh
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Werkweken

Ieder jaar organiseren wij in juni voor onze derde klassen basis, kader, tl en havo een fantastische werkweek. De leerlingen mogen zelf kiezen waar ze naartoe gaan.

We proberen de reizen zo samen te stellen dat de leerlingen hier de rest van hun leven met veel plezier op terug kunnen kijken. Hieronder staan de bestemmingen waar je uit kunt kiezen!


Londen

Wil je al die bijzondere plaatsen zien: Buckingham Palace, Big Ben, Trafalgar Square, Downing Street nr. 10, Bond Street, Regent Street, Piccadilly Circus, Notting Hill, British Museum, National History Museum? Zou je Windsor Castle willen bezoeken? Vind je het ook leuk om naar een musical te gaan? Vind je het leuk om te shoppen in een wereldstad? Om een echt Engels ontbijt te eten?

Vind je het niet vervelend om veel te lopen om al deze bezienswaardigheden te zien? Wil je dat de metro van London geen geheimen meer voor je heeft? Lijkt het je gezellig om met elkaar te overnachten in een hostel in het centrum van London? Dan moet je zeker naar mee gaan met deze geweldige reis naar London!


Friesland

We gaan naar Friesland! Ook altijd al willen zeilen en wadlopen? Kom dan mee naar Friesland; frissen groene weilanden, veel water, prachtige stadjes aan het water en je leert vast ook een woordje Fries te spreken! We doen niet alleen sportieve activiteiten; ook een bezoek aan Leeuwarden (culturele hoofdstad van 2018) hoort daar zeker bij. 


Ardennen

Ben je sportief, houd je van uitdagingen, wil je je grenzen ontdekken samen met je leeftijdsgenoten? Dan is de werkweek Ardennen echt iets voor jou! In deze week ga je mountainbiken, klimmen, abseilen, tokkelen en kanoën en nog veel meer. En ‘s avonds kom je heerlijk bij met een echt kampvuur, een gezellig spel of gewoon in je mobile home met je maatjes, om er de volgende dag weer tegenaan te kunnen. Deze werkweek is van maandag tot en met donderdag.


Nederland

Misschien vind je het fijner om na een leuke actieve dag lekker je verhalen thuis te delen? Slaap je liever in je eigen bed? Geen punt! Kies dan voor de werkweek Nederland. We bieden je een week met afwisselende activiteiten. Denk onder andere aan kanovaren, een dagje pretpark of dierentuin, een spel of een puzzeltocht. Misschien een bezoek aan een stad waar je ook even kunt lunchen en winkelen. Of we gaan een keer gezellig koken of bakken met elkaar. Aan het einde van elke middag ga je gewoon naar huis. Dan ben je de er de volgende dag weer helemaal klaar voor......Laat je lekker verrassen!


Straatsburg / Elzas

Een stad en streek waar je wellicht niet meteen aan denkt om een paar dagen door te brengen. Dát maakt deze reis verrassend! Straatsburg, waarvan het oude centrum op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, vormt de thuisbasis tijdens de week. De keuze is op Straatsburg gevallen omdat het een mooie en gezellige stad is op de grens van Frankrijk en Duitsland met ongeveer 1 miljoen inwoners en veel bezienswaardigheden. Vanuit Straatsburg ga je mee op diverse excursies in de omgeving, zoals het Zwarte Woud in Duitsland en de slagvelden rond Verdun in Frankrijk. Uiteraard is er ook genoeg tijd om de stad zelf te verkennen, die volop winkelmogelijkheden biedt!


Krakau

Krakau is één van de snelst ontwikkelende steden in Oost-Europa. Naast een aantrekkelijk historisch centrum is er op cultureel en geschiedkundig gebied veel te ontdekken in de stad én daarbuiten. De meest indrukwekkende excursie tijdens deze reis is een bezoek aan het voormalig vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Hier ervaren jullie de verschrikkingen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Natuurlijk is er ook tijd ingeruimd voor ontspanning en vermaak. Denk hierbij aan het koninklijke slot op de Wawelheuvel en een sportieve activiteit.