O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Bouwen, Wonen en Interieur

Ben je praktisch en creatief? Werk je graag met je handen én je hoofd? En wil je mooie of handige dingen maken? Lijkt het je leuk om 3D ontwerpen te maken of te leren om technisch te tekenen met Autocad? Dan is deze richting de ideale opstap naar een succesvolle toekomst. Bij Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) kun je veel kanten op.

De vakken

Het lesaanbod loopt uiteen van meubels maken en timmerwerk tot schilder-, en metselwerk én interieur & design. En als je het nog niet zeker weet, dan kies je een gevarieerd pakket. Naast vier verplichte BWI-profielmodules, kun je je verder verdiepen met keuzevakken. Deze richting sluit goed aan bij veel mbo-opleidingen niveau 2, 3 en 4.

Breed aanbod en goede sfeer

Bij Lek en Linge vind je een breed BWI-aanbod. Je werkt in goed ingerichte (praktijk)lokalen en wordt begeleid door enthousiaste docenten. In een gezellige en veilige sfeer werk je aan een mooie toekomst!

Vaardigheden

Bij BWI leer je veel! We gaan lekker praktisch aan de slag én je leert uit de boeken. Samen met docenten en leerlingen leer je elke schooldag een beetje bij. Bijvoorbeeld om te werken met handgereedschappen (van handzaag en bovenfrees tot troffel en kwast). 


Je leert stukadoorswerk, schilderwerk, behangen en verf spuiten, uitzetten en metselen, betonstorten en afbouw. Ook leer je 3D ontwerpen en producten ontwikkelen, autocad tekenen en technische theorie. 

Kleine groepen

Bij BWI werk je in kleine groepen. Zo is er meer aandacht voor jou. Je werkt samen met anderen, en zelfstandig. We houden rekening met jouw tempo. 

Mooie toekomst

Om te kijken hoe het in de praktijk is, ga je ook op stage. Zo maak je kennis met het bedrijfsleven. Dit kan je ook weer helpen bij je keuze voor een vervolgstudie.