O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Creatief en Ondernemen

Ben je nieuwsgierig naar het organiseren van evenementen en theater? Wil je meer leren over vormgeving, fotografie of film? En wil je jouw organisatietalent ontwikkelen? Welkom bij Creatief en Ondernemen (CenO) op Lek en Linge. Een breed profiel waar je veel kanten mee op kunt. Op onze veilige en gezellige school is er alle ruimte voor jou.

Vaardigheden

Bij CenO leer je veel! We gaan praktisch aan de slag, je leert uit boeken én handige programma’s op de computer. Je maakt kennis met kunst en cultuur en krijgt opdrachten van échte opdrachtgevers. Lekker creatief bezig zijn! Op CenO is elke dag anders. Zo ben je een fotograaf of cameraman. En dan weer een editor, webbouwer of creatief ontwerper. Je leert werken met de Office-pakketten Word, Excel en PowerPoint en maakt kennis met grafische programma’s zoals 3D Design. Ook besteden we aandacht aan commerciële zaken. Wel zo handig voor later. Je leert de basisprincipes van ondernemen. En je zet je organisatietalent in bij evenementen die jij zelf leert op te zetten en uitvoert.

Het bedrijf 2EventZ

Tijdens je opleiding op Lek en Linge ga je aan de slag voor 2EventZ. Een fictief bedrijf, opgezet en gerund door leerlingen. Samen bedenk je gave theater-, of filmproducties of een idee voor een vernieuwend evenement. Je gaat werken met opdrachtgevers, met het doel om het werk ook echt uit te voeren. Op een leuke en praktische manier leer je zo heel veel. Bijvoorbeeld wat er allemaal komt kijken bij een theater-, of filmproductie. Een script, de acteurs, het licht en geluid, de publiciteit, het is allemaal belangrijk. Wat vind jij het leukste om te doen?

Je kunt meer dan je denkt

Op Lek en Linge kun je meer dan je denkt! In het vierde jaar loop je elke week stage bij een bedrijf of instelling. Je werkt aan je stagemap en aan een goed portfolio voor een vervolgopleiding. Daarnaast zijn er interessante uitstapjes en activiteiten. Zoals een bezoek aan museum Beeld en Geluid in Hilversum, deelnemen aan de theatershow op school, een workshop visagie en meedoen met filmprojecten.

Het diploma en jouw vervolgstudie

Je sluit deze brede opleiding af met het diploma Dienstverlening en Producten. Met dit diploma kun je kiezen voor MBO-opleidingen niveau 2, 3 of 4. Daar kan je je verder ontwikkelen in evenementenorganisatie, handel en verkoop, recreatie en toerisme, vormgeving en reclame, planning & control, ondernemen of communicatie en presentatie.