O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Techniek Breed

Produceren, Installeren en Energie

Hou je van technisch werk? Dan is Techniek Breed (TB) echt iets voor jou. Want techniek heeft de toekomst! Er is een grote vraag naar technische vakmensen. Je krijgt les van mensen die uit de praktijk komen en werkt met de nieuwste machines. Het bedrijfsleven is niet voor niets vaak onder de indruk van de techniek waarmee we werken op Lek en Linge. 


Bij TB werken we samen stap voor stap toe naar het diploma Produceren, Installeren en Energie (PIE). 

Je kunt met dit diploma instromen in élke vervolgopleiding bij alle regionale opleidingscentra (ROC’s). Een basisberoepsdiploma geeft toegang tot niveau 2. 

En met een kaderberoepsdiploma begin je op niveau 3 of 4. Of je nu soundtechnicus wordt of in een garage gaat werken. Het kan allemaal met een Techniek Breed (PIE) diploma. Je kunt meer dan je denkt! 


Vaardigheden

Tijdens de opleiding TB maak je kennis met verschillende vormen van techniek. Bij ons op school is het gezellig en helpen we elkaar. We werken met de modernste technieken en leermiddelen. Dus ook als je van een uitdaging houdt zit je goed op Lek en Linge. Je krijgt professionele begeleiding van enthousiaste docenten die de praktijk goed kennen.

Wil je een definitieve beroepskeuze nog even uitstellen, dan kan dat. In dat geval ga je je eerst breed oriënteren. Verder ontwikkel je belangrijke vaardigheden, waaraan je veel hebt in je vervolgopleiding en je toekomstig beroep. Denk aan communiceren, plannen, presenteren, reflecteren, samenwerken én zelfstandig werken.

Stage

In de vierde klas loop je één dag in de week stage bij een bedrijf wat jou aanspreekt. Zo leer je veel over de praktijk. Soms houd je aan die stage meteen een baan over!