O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg (bovenbouw)

Bovenbouw

Op Lek en Linge begeleiden we je graag stap voor stap naar een mooie toekomst. Bij ons op school bieden we je een schat aan mogelijkheden! Met maar liefst drie beroepsgerichte afdelingen waar je les krijgt volgens de nieuwste inzichten in geavanceerde praktijklokalen. Natuurlijk met een profiel dat bij jou past en veel extra mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met stages in het bedrijfsleven. Je zult niet de eerste zijn die meteen mag blijven na een succesvolle stage!

Welk profiel past bij jou?

Na het tweede jaar kies je voor een profiel. Een vakkenpakket dat jij leuk vindt en waar je wat aan hebt op het mbo.

Een profiel bestaat uit:

  • Een gemeenschappelijk deel. Deze vakken zijn voor alle profielen hetzelfde. Denk aan Nederlands, Engels en lichamelijke opvoeding.
  • Een profieldeel. Deze vakken hangen samen met je profiel. Eén van deze vakken is het beroepsgerichte profielvak. Dit vak is een combinatie van theorie en praktijk.
  • Het vrije deel. Vier beroepsgerichte keuzevakken die passen bij jouw profiel of interesse. Dit kan ook een vak zijn uit een ander profiel.

Op Lek en Linge in Culemborg bieden we drie profielen: Bouwen, Wonen en Interieur (BWI), Techniek Breed (diploma Produceren, Installeren en Energie, PIE) en Creatief en Ondernemen (diploma Dienstverlening en Producten).

Ook kun je een kijkje nemen bij onze vestiging de Lingeborgh in Geldermalsen. Daar kun je terecht voor Economie en Ondernemen (E&O), Groen, Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) en Zorg en Welzijn (Z&R).

Onderwijs op maat

Op Lek en Linge krijg je onderwijs dat bij jou past. We bieden onderwijs op maat met extra begeleiding en uitdaging, afgestemd op jouw behoefte.

Heb je extra begeleiding nodig? Dan is je mentor er voor je. Ook kun je bij een specialist terecht voor extra begeleiding. Bijvoorbeeld bij dyslexie of faalangst. Vind je het moeilijk om thuis huiswerk te maken? Dan is de huiswerkklas misschien iets voor jou.

Wil je juist meer uitdaging? Bijvoorbeeld door eerder examen te doen in een vak dat je goed ligt? Een vak af te sluiten op een hoger niveau? Of alvast starten met een andere opleiding of stage? Dan staan onze maatwerkcoaches voor je klaar.

Meer weten en aanmelden

Je bent van harte welkom op Lek en Linge. Kom naar een Open Dag of Duik de diepte in bij Lek en Linge óf neem telefonisch contact op met Dennis Bosch, teamleider vmbo-bovenbouw (0345-512833 of bod@lekenlinge.nl). We vertellen je graag meer.

Weet je al dat je naar onze schoolt wilt?


Meld je aan!