O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken

Vmbo-t

Op het vmbo van Lek en Linge leer je veel. Op een school waar jij je thuis voelt. Met veel aandacht voor jou. Je bent welkom in het mooie vmbo-gebouw. Hou je van sport, ben je geïnteresseerd in kunst of design & innovatie of doe je liever een tweetalige opleiding? Je krijgt alle ruimte om jouw talenten te ontdekken en je verder te ontwikkelen. Kom je ook naar vmbo-theoretische leerweg (vmbo-t)?

Rustig wennen

Bij ons op school begint iedereen op de brugklaslocatie. Daar kan je rustig wennen aan de school, de vakken en de docenten. Iedereen kent elkaar. Vrienden van de bassischool die een andere leerroute volgen kom je in de pauze weer tegen.

Je leert studeren en je mentor is er voor jou

Om je meteen vanaf het begin te helpen krijg je een mentor. Met je mentor bespreek je hoe het met je gaat. Of je het naar je zin hebt op school en hoe het gaat het met je cijfers. Als er thuis dingen aan de hand zijn, is je mentor er ook voor je. We helpen je om te leren studeren en kijken wat werkt voor jou om de lesstof zo goed mogelijk op te nemen.

Voel je thuis in het vmbo-t

In de eerste twee jaar van vmbo-t volg je algemene vakken. Nederlands, Engels, Duits, Frans, wiskunde, economie, aardrijkskunde, natuur-/scheikunde, geschiedenis, beeldende vorming, techniek, lichamelijke opvoeding, drama, muziek, informatiekunde en twee projecten. Je kunt zelf kiezen welke projecten je gaat volgen. Vanaf de eerste klas besteden we extra aandacht aan rekenen en taal. Als je voor vmbo-t kiest, dan kies je voor een ‘theoretische insteek’, het woord zegt het al. Leren leren staat centraal.


Welke projecten ga jij kiezen?

Vakkenpakket en profielrichting

In de tweede klas kun je tijdens projectlessen kiezen uit diverse projecten zoals kunst, sport en informatietechnologie. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent! Ook kies je in je tweede jaar een vakkenpakket. Dat zijn voor een groot deel de vakken waar je examen in gaat doen. Ook kies je een profielrichting. Natuurlijk helpen we je bij je keuze. Het kan zijn dat je nog in meerdere profielen valt. 


De profielen zijn: 

  • techniek
  • economie
  • zorg & welzijn


In de bovenbouw kun je ook kiezen voor het profiel landbouw. Lees meer over de profielen en onderwijs in de bovenbouw.

Sport, kunst of informatietechnologie

Ben je graag bezig met sport, kunst of design & innovatie? Verdiep je daar dan verder in tijdens één van deze routes. Ontwikkel jezelf nog breder voor een mooie toekomst! Zo krijg je tijdens de sportroute extra sportlessen. Ben je graag met beeldende vorming, drama en muziek bij de kunstroute en ga je grafisch ontwerpen en aan het werk met techniek (zoals websites bouwen en robotica) bij informatietechnologie.

In de bovenbouw krijg je nog meer verdieping.

Je kunt meer dan je denkt

Wat zijn jouw talenten en waar wil jij je verder in ontwikkelen? Doe mee aan het Excellentie-programma en leef je uit met:

  • theatervoorstellingen
  • debatwedstrijden
  • sportwedstrijden
  • ontwikkelingswerk in Nicaragua
Of geef bijles! Zo help je andere leerlingen en leer je zelf ook veel. Op Lek en Linge kun je ook versneld examen doen, of examen doen op een hoger niveau.

Havo

Als je vmbo-t kiest, kun je ook doorstromen naar havo. Als je dat wilt kijken we vanaf de tweede klas samen of dat mogelijk is. In de vierde klas kies je dan voor de havo-route. Je doet examen in zeven theoretische vakken. Je mentor en decaan vertellen je graag wat er nodig is om na het vmbo naar de havo te gaan. 

Bovenbouw

Het derde en vierde leerjaar zijn de bovenbouw. Hier heb je geen mentor meer, maar een coach die jou begeleidt. Daarbij ligt de aandacht op je toekomst ná het vmbo. Wat kun je, wat wil je en wat heb je nodig om te komen tot een vervolgopleiding op het mbo of de havo? Je kiest een profiel en doet maatschappelijke stages. Ook kun je mee naar het buitenland of je verder verdiepen in sport, kunst of informatietechnologie.

Meer over profielkeuze en bovenbouw 

Meer informatie en aanmelden

Je bent van harte welkom op Lek en Linge. Kom naar een Open Dag of neem telefonisch contact op met Ben Boon, teamleider vmbo-onderbouw (0345-512833 of boo@lekenlinge.nl). We vertellen je graag meer. 


Weet je al dat je naar onze schoolt wilt? 


Meld je aan