O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
11-11-2019, 09:17 uur in Schoolleiding en Locaties Culemborg

Lek en Linge ontvangt schrijvers Anna Woltz en Philip Huff

Nieuwe tekst-sectie

Uitnodiging aan alle literatuurliefhebbers. Op 22 november zijn auteurs Anna Woltz en Philip Huff te gast tijdens de achtste literaire avond op Lek en Linge in Culemborg. Het thema is ‘Chaos’ en de organisatie is in van handen de leerlingen die samen de schrijfclub Pen & Paper vormen.

Een avondvullend programma met bekende auteurs en aanstormend talent, afgewisseld met muziek: dat is sinds 2011 de beproefde formule van het literatuurfestijn. “Het is een heel leuk evenement,” zegt docent Nederlands Mayra van der Waal, die samen met collega Sander Maij de literaire avond begeleidt. “Ik ben er zelf twee keer als bezoeker geweest. Het podium is, naast de schrijvers, ook voor leerlingen. Die doen korte presentaties. Je ziet ze dan opleven. Het is ook mooi om te zien als ze feedback op hun werk krijgen van de schrijvers.”

Mayra van der Waal heeft dit jaar Pen & Paper ‘overgenomen’ van haar collega Marcel Roeleveld. Die stond elf jaar geleden aan de wieg van de schrijfclub. Doelstelling en werkwijze zijn nog altijd hetzelfde: samen het plezier van het schrijven ervaren en genieten van wat anderen hebben geschreven. “We hebben nu zeventien leden, van brugklas tot examenjaar, en komen eens in de drie weken bij elkaar,” zegt Van der Waal. “De leden zijn gelijkgestemden; ze houden allemaal van schrijven. Hier kunnen ze hun werk delen en ervaringen uitwisselen. Eén ding wat vaak terugkomt is dat ze aan een tekst beginnen, maar die vervolgens niet afmaken. Ik vind het superleuk om hun werk te lezen en hen daarin te begeleiden.”

Met Anna Woltz (Honderd uur nacht) en Philip Huff (Niemand in de stad, Het verdriet van anderen) worden volgens Van der Waal zowel de leerlingen uit de onder- als bovenbouw bereikt. “Het belooft een boeiende avond te worden. De schrijvers gaan met elkaar in gesprek, de leerlingen dragen voor, er wordt op elkaar gereageerd en ook de zaal kan meedoen. Kortom, het is interactief. En natuurlijk is er een signeersessie.” Anna van Kooten en Lisa Nieuwenhuis zorgen voor de muzikale omlijsting.

De literatuuravond wordt gehouden in de aula van de vwo-locatie aan Multatulilaan 6.
De aanvang is om 19.30 uur en het duurt tot 21.45 uur. De entree bedraagt 2,50 euro (leerlingen gratis, op vertoon van de schoolpas). Kaarten zijn ook hier te koop.