O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
26-11-2019, 16:52 uur in Locaties Culemborg, de Lingeborgh Geldermalsen en Schoolleiding

Tips van het Nibud

Iedereen heeft met geld te maken. Dit kan tot stress leiden. Ook onder onze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s).
Gemeente West Betuwe heeft Lek en Linge gevraagd onderstaande informatie bij de leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers(s) onder de aandacht te brengen.

Gemeente West Betuwe biedt in samenwerking met Nibud online geldplannen aan. Er zijn drie online Geldplannen voor ouders en leerlingen op de middelbare school: 'Bijna 18', 'Rondkomen met kinderen' en 'Studie (klein)kinderen'.
De geldplannen helpen bij het opstellen van budgetten. Ze laten zien welke regelingen er landelijk en lokaal zijn. En ze helpen stress te voorkomen door het samenstellen van een goed, haalbaar plan.

Leerlingen

Ben jij bijna 18? Weet je wat je financieel moet regelen? Zorgtoeslag, belasting, bijbaantje, studiekosten. Er komt veel op je af als je 18 wordt. Gemeente West Betuwe en Nibud helpen je graag een handje.
Hier vind je het geldplan 'Bijna 18'. Met dit geldplan zet je alles op een rijtje. Financiële verplichtingen, mogelijke regelingen, een haalbaar budget. Dan kun je met een gerust hart 18 worden!

Ouder(s)/verzorger(s)

Bij het opvoeden van kinderen komen er heel wat kosten om de hoek kijken. Een pc, een fiets, extra (huiswerk)begeleiding, ziektekosten, noem ze maar op. Sommige kosten zijn geheel onverwacht. Hoe zorgt u voor grip op de kosten? Wat verandert er in uw budget als een van uw kinderen 18 jaar wordt?

De gemeente West Betuwe helpt u graag. Samen met Nibud bieden we de online geldplannen aan. De geldplannen 'Rondkomen met kinderen' en 'Studie (klein)kinderen' helpen u bij het opstellen van budgetten. Daarnaast laat het u zien welke (financiële) regelingen er lokaal en landelijk zijn voor ouder(s)/verzorger(s). Een goed, haalbaar budgetplan helpt stress te voorkomen.

Ook geldplan “Bijna 18 “ kan u een beeld geven wat er allemaal verandert voor uw financiële plaatje. Uw zoon of dochter kan daar uiteraard ook zelf mee aan de slag.
De online geldplannen vindt u hier