O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
16-11-2020, 14:30 uur in Locaties Culemborg, de Lingeborgh Geldermalsen en Schoolleiding

Tips van het Nibud

Iedereen heeft met geld te maken. Dit kan tot stress leiden. Ook onder onze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s).
Gemeente West_Betuwe heeft Lek en Linge gevraagd onderstaande informatie bij de leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers(s) onder de aandacht te brengen.

Online geldplannen

Gemeente West Betuwe biedt in samenwerking met Nibud online geldplannen aan. Er zijn drie online Geldplannen voor ouders en leerlingen op de middelbare school: 'Bijna 18', 'Rondkomen met kinderen' en 'Studie (klein)kinderen'.
De geldplannen helpen bij het opstellen van budgetten. Ze laten zien welke regelingen er landelijk en lokaal zijn. En ze helpen stress te voorkomen door het samenstellen van een goed, haalbaar plan. 

Informatie voor leerlingen

Ben jij bijna 18? Weet je wat je financieel moet regelen? Zorgtoeslag, belasting, bijbaantje, studiekosten. Er komt veel op je af als je 18 wordt. Gemeente West Betuwe en Nibud helpen je graag een handje.
Hier vind je het geldplan 'Bijna 18'. Met dit geldplan zet je alles op een rijtje. Financiële verplichtingen, mogelijke regelingen, een haalbaar budget. Dan kun je met een gerust hart 18 worden!

Informatie voor ouder(s)/verzorger(s)

Bij het opvoeden van kinderen komen er heel wat kosten om de hoek kijken. Een laptop, een fiets, extra (huiswerk)begeleiding, ziektekosten, noem ze maar op. Sommige kosten zijn geheel onverwacht, zoals de invloed die het Coronavirus op uw inkomen kunnen hebben.  


Andere kosten zijn te voorzien. Uw zoon of dochter wordt bijvoorbeeld 18 en dat brengt veel veranderingen met zich mee. Hoe krijgt u overzicht op deze veranderingen in uw inkomen en de kosten? 

De gemeente West Betuwe helpt u graag. Samen met Nibud bieden we de online geldplannen aan. Het geldplan “ Rondkomen met kinderen “ maar ook het geldplan “ Bijna 18 “ helpt u bij het opstellen van budgetten. Daarnaast laat het u zien welke (financiële) regelingen er lokaal en landelijk zijn voor ouders. Een goed, haalbaar budgetplan helpt stress te voorkomen. 

Het online geldplannen vindt u hier

Vroeg eropaf

Een nieuw project van de gemeente West Betuwe is het project: Vroeg eropaf. Hierbij wil de gemeente helpen als het betalen van de vaste lasten niet meer elke maand lukt. Hoe dat werkt kunt hier vinden.