O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
02-12-2019, 14:35 uur in Locaties Culemborg

Infoavond gymnasium op 9 december

Wie in groep 8 zit en straks een échte uitdaging zoekt, kan zich op het gymnasium van Lek en Linge als een vis in het water voelen. Deze studierichting, al dan niet tweetalig, is voor leerlingen die meer kunnen en willen. Op 10 december is er een speciale informatieavond voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders.

De gedreven docenten van Lek en Linge vertellen maar al te graag hoe boeiend en leuk het gymnasium is. Kenmerkend voor het gymnasium zijn de vakken Grieks en Latijn. Docent klassieke talen en coördinator gymnasium Dick van de Vrie licht een tipje van de sluier op: "Je maakt kennis met de wereld van de oudheid en ziet tevens de verrassende gelijkenis met de tegenwoordige tijd.” Susan van de Pol, ook docent klassieke talen, vult aan: "Latijn en Grieks zie je nog overal terug, vaak zonder dat je het door hebt. Klassieke talen maken het beslist makkelijker om later verder te gaan in andere talen. Deze vakken zijn heel actueel. Hier doe je iets, dat lang niet iedereen doet."

Het gymnasium is uiteraard méér dan alleen de talen, benadrukt Dick van de Vrie. “Je verdiept je ook in de cultuur van Grieken en Romeinen. Bijvoorbeeld mythologische verhalen over goden en mensen, maar je zoekt ook uit hoe Grieken en Romeinen toen bouwden en woonden. En je merkt dat hun cultuur nog op allerlei manieren doorleeft in schilderijen, toneelstukken, boeken of films. Door het gymnasium verbreed je je culturele horizon!”

Op 10 december zijn leerlingen uit groep 8 en hun ouders vanaf 19.15 uur welkom op de Multatulilaan 6. De infoavond begint om 19.30 uur. Er is keus uit diverse workshops. Aanmelden kan onderaan dit bericht.