O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
20-12-2019, 11:16 uur in Locaties Culemborg

Succesvolle zevende editie van het Groot Lek en Lingedictee

Afgelopen dinsdag, 17 december, vond de finale van het zevende Groot Lek en Lingedictee plaats op de havolocatie van Lek en Linge. Aan de finale deden de winnaars mee van de voorrondes, waaraan alle vierdeklassers van de school (vmbo'ers, havisten en vwo'ers) hadden deelgenomen. Ook sloot een aantal docenten, teamleiders en directieleden aan om hun kennis wat betreft de Nederlandse spelling te laten overhoren. In totaal deden dinsdagmiddag ongeveer 55 leerlingen en medewerkers een gooi naar de titel: beste speller van Lek en Linge.

Het dictee bestond uit vier zinnen die werden voorgelezen door de directeur-bestuurder van Lek en Linge Carel Konings.

Uiteindelijk werden er zes prijzen uitgereikt. Per afdeling was er een winnaar en de best spellende medewerker werd ook overladen met eeuwige roem. De uitslag is als volgt: vwo – Minke Krouwel, havo – Gioia den Boer, vmbo bl – Dion den Hartog, vmbo-kl – Owen Elbertse ,vmbo tl – Esmée van Mourik en de best spellende medewerkers van Lek en Linge waren mevrouw Hanneke Wetzeler en de heer Joop Schell (beiden docenten Nederlands!).

Voor de liefhebbers volgt hieronder het dictee.

De eindejaarsblues
Zin 1.
Eindelijk is Sint-Nicolaas weer vertrokken; nu rest ons alleen nog de onstuimige periode van kerst en Nieuwjaar: dus bereid je maar vast voor!
Zin 2.
Allereerst Kerstmis, waarbij je supergezellig moet doen met je familie aan het kerstdinertje: meestal een op-en-top bourgondisch hazenruggetje, gestoofd in een emaillen pan, waarna bij iedereen direct de vleeswroeging toeslaat.

Zin 3.
En dan als klap op de vuurpijl nog nieuwjaarsdag, waarbij men van je verwacht dat je je goede voornemens bekendmaakt: in mijn geval mag er iets meer getai-chied en geskatet worden komend jaar om mijn goddelijke lichaam in vorm te houden.

Zin 4.
Het nieuwe jaar belooft gelukkig veel goeds: we belanden in het nulrentoceen en de klimaatspijbelaars gaan het winnen van de plunderpubers, dus niet getreurd!