O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
21-01-2020, 16:25 uur in Locaties Culemborg

Voorlichtingsavond Lachgas voor inwoners gemeente Vijfheerenlanden


Beste ouder(s)/verzorgers(s) van leerlingen uit de gemeente Vijfheerenlanden,

Het gebruik van lachgas is de laatste jaren onder jongeren flink. Handhavers, zoals bijzondere opsporingsambtenaren en politie, krijgen steeds meer meldingen van overlast van lachgasgebruik op straat en rondslingerende lachgaspatronen. Speciaal voor inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden wordt een voorlichtingsavond over lachgas georganiseerd. De organisatie van deze bijeenkomst heeft Lek en Linge verzocht ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit de gemeente Vijgfheerenlanden hierover te informeren.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft landelijk al diverse voorlichtingsavonden georganiseerd en preventiemaatregelen ontwikkeld. Omdat er nog veel vragen over het gebruik en de gevolgen van lachgas zijn bij onder andere ouders en verzorgers, jongeren, leerkrachten en horeca-ondernemers in de gemeente Vijfheerenlanden, wordt er een voorlichtingsavond over lachgas georganiseerd door David Golverdingen (CDA- Raadslid van de gemeente Vijfheerenlanden) en Thijs van der Linden en Eva-Linde Middag (jongerenraad Leerdam). Deze voorlichtingsavond is op donderdag 30 januari 2020 op scholengemeenschap De Joost in Leerdam, aanvang 19:30 uur.

De organisatie van deze avond heeft specialisten van de GGD Utrecht en Jellinek Utrecht uitgenodigd. Zij informeren u over het voorkomen van gezondheidsschade door lachgasgebruik, de laatste factsheet van lachgas, het bespreken of bijstellen van het imago en tegelijkertijd het wegnemen van (onnodige) zorgen over lachgas.

Op 30 januari gaan de gemeente Vijfheerenlanden, Stichting Jeugd & Jongerenwerk Midden-Holland, maatschappelijke organisaties, onderwijs, horecaondernemers en jongeren samen de dialoog aan. Ook รบ heeft de mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezige specialisten. Wij hopen van harte dat u erbij bent.

U kunt zich uiterlijk 28 januari aanmelden door een e-mail te sturen naar informatieavondlachgas@gmail.com of te bellen: 06-15180319. U kunt dit telefoonnummer ook gebruiken als u meer informatie wilt.

Informatieavond: donderdag 30 januari 2020
Locatie: Scholengemeenschap De Joost, Joost de Jongestraat 55, 4142 AV Leerdam
Aanvang: 19:30 uur