O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
07-11-2019, 08:35 uur in Locaties Culemborg en de Lingeborgh Geldermalsen

Een middelbare school kiezen? Drie tips!

Hoe kies je de middelbare school die het beste bij jou past? Een school waar je het beste uit jezelf haalt, een fijne schooltijd hebt en met trots een diploma haalt. Directeur Carel Konings geeft je drie tips:

1. Maak de keuze samen

Bundel krachten en kies s├ímen. Vaak vinden kinderen en hun ouders andere dingen belangrijk. Daarmee vul je elkaar mooi aan. Doe mee aan kennismakingsactiviteiten en wissel met elkaar van gedachten.

2. Praat met leerlingen en ouders

Bij elke open dag zijn leerlingen aanwezig. Vraag aan hen hoe ze de school ervaren: wat vinden ze leuk en wat vinden ze minder leuk?

Misschien zit jouw broer of zus al op een middelbare school? Ken je andere kinderen die al naar de middelbare school gaan? Ga met hen in gesprek. Zo krijg je een realistisch beeld.

3. Vertrouw op uw gevoel

De sfeer op school, respect voor elkaar, dat leerlingen de ruimte krijgen om zich breed te ontwikkelen. Op welke school voelt dat het beste? 

Naast de algemene kennismakingsactiviteiten ben je samen met jouw ouders van harte welkom voor een persoonlijk gesprek. Stuur hiervoor een mail naar Frank van Geffen, teamleider vmbo en havo of Marjolein Spreeuwers, teamleider vwo en tweetalig onderwijs.