O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
15-05-2020, 08:18 uur in Locaties Culemborg

Ondernemerschap: Frank Hordijk doceert via Teams

Overweegt u om (ooit) een eigen onderneming te beginnen? Wilt u een stevige portie kennis ‘bedrijfseconomie voor beginners’ opdoen? Dan is de online-cursus Ondernemerschap misschien iets voor u. Docent Frank Hordijk, werkzaam op Lek en Linge en daarnaast actief als openbaar accountant, adviseur, onderzoeker en toezichthouder, informeert u graag via een compact online traject. Hordijk heeft de cursus opgezet voor een groep enthousiaste VWO-examenleerlingen die geen Bedrijfseconomie in hun pakket hebben (gehad), en verwacht dus geen enkele voorkennis.

De cursus bestaat uit:

  • vier (interactieve) lessen. Die duren steeds twee klokuren, verlopen via Microsoft Teams en vinden plaats op de dinsdagen 9, 16, 23 en 30 juni 2020, start 16.30 uur (en dus einde om 18.30 uur);
  • wat ‘huiswerk’, in de vorm van twee tot drie individueel te maken opdrachten;
  • een toets-op-afstand, te maken op de avond van 30 juni (na afloop van de les van die dag).

Certificaat

Voor iedere deelnemer die alle lessen actief heeft gevolgd, de opdrachten heeft gemaakt en voor de toets een voldoende heeft behaald (wat voor iedereen prima haalbaar is), lonkt de toekenning van een (beveiligd) certificaat, opgesteld door Hordijk & Hordijk B.V. en mede-onderschreven door de bestuurder van de O.R.S. Lek en Linge. Dat certificaat heeft geen formele status (Hordijk & Hordijk is geen geaccrediteerde onderwijsinstelling, terwijl dit ook geen reguliere school-activiteit is), maar oogt toch fraai op een eventueel curriculum vitae.

Programma

Hieronder is in kernwoorden het programma opgenomen. Hordijk zorgt voor een toegankelijke, flexibele invulling, en gaat tijdens de lessen graag in op vragen of suggesties. Voor de deelnemers geldt hetzelfde als voor zijn leerlingen in de klas: actief meedoen (opletten, aantekeningen maken, mee-rekenen bij calculaties, samenvatten, vragen stellen en uiteraard het huiswerk maken) geeft plezier en leidt tot resultaat.

Tijdbeslag en kosten

Het totale tijdbeslag zal voor een gemiddelde deelnemer in totaal circa twintig uur belopen (dus inclusief huiswerk en toets). Deelnemen is gratis, maar niet vrijblijvend: Hordijk verwacht ieders actieve inzet gedurende het gehele traject.

Wilt u meedoen? Leuk! Stuur dan uiterlijk op maandag 1 juni een mailbericht naar Frank Hordijk, adres frank@hordijk.org.

Neem daarin op:

Ӣ uw naam, zoals die u op het certificaat vermeld wilt zien
Ӣ uw 06-nummer
Ӣ uw relatie met Lek en Linge
Ӣ het mail-adres waarop u de uitnodiging voor de Teams-bijeenkomsten wilt ontvangen
Ӣ eventueel uw specifieke motivatie, waarmee Hordijk dan rekening kan (proberen te) houden.

Hordijk verwacht geen stormloop van geïnteresseerden, maar wil het aantal deelnemers (inclusief vooralsnog zeven leerlingen-beoogd-geslaagden) in voorkomend geval beperken tot dertig. Als u wilt deelnemen, wacht dan niet te lang met inschrijven. Bij overtekening worden de inschrijvingen in volgorde van aanmelding gehonoreerd.

Sessies

Sessie 1: Dinsdag 9 juni 2020, start 16.30 uur 
Ondernemen! Plannen, rechtsvormen, belastingen en begrotingen 

Sessie 2: Dinsdag 16 juni 2020, start 16.30 uur 
Overzicht! Financiering, resultaten en balans, BTW en ratio’s

Sessie 3: Dinsdag 23 juni 2020, start 16.30 uur 
Verantwoord investeren! Kansen, risico’s en (verstandige) keuzes

Sessie 4: Dinsdag 30 juni 2020, start 16.30 uur
Succes! Aandachtspunten, valkuilen, overwegingen en integratie