O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
02-06-2020, 10:53 uur in Locaties Culemborg

Ontwerp je eigen Tiny House voor het vak natuurkunde

Nieuwe tekst-sectie

Vanaf half mei werken de leerlingen in 3 vmbo-t voor natuurkunde aan het project Tiny House. De leerlingen ontdekken wat je uit de natuurkunde nodig hebt om een Tiny House te ontwerpen.

De leerlingen schetsen hun eigen Tiny House ontwerp op schaal, volgen daarna een training voor het gebruiken van SketchUp en werken hun ontwerp vervolgens uit in dit 3D-tekenprogramma. De leerlingen werken in hun eigen tempo en kunnen voor vragen online terecht bij hun eigen docent en een 3D-expert. De leerlingen delen hun scherm en zo krijgen ze uitleg en advies.

De afgelopen weken hebben de leerlingen diverse opdrachten gemaakt om met SketchUp te leren werken. Leerling Roma: “Erg leuk en creatief project. Dit past wel een beetje in het straatje van iedereen.” Voor leerlingen die dit tekenprogramma snel onder de knie hadden was er de opdracht een slaapkamer te ontwerpen. Afbeeldingen daarvan zie je op de foto’s.

Dit project komt tot stand in samenwerking met Platform Techniek Rivierenland en Tech-Lokaal Maas & Waal die de leerlingen de online training SketchUp geeft.
Kijk hier voor meer informatie.