O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
11-09-2020, 15:12 uur in Locaties Culemborg

Culemborg ruimt zwerfafval op tijdens KeepItCleanDay en World Cleanup Day

Vrijdag 18 september is de 9e editie van de landelijke opruimdag KeepItCleanDay. 
Ook dit jaar gaan de Culemborgse scholen, waaronder onze school, zwerfafval rapen en kunstwerken maken van afval. 
De dag erna, zaterdag 19 september, is World Cleanup Day, waar wereldwijd 160 landen aan meedoen. Om 10 uur start een opruimwandeling in de uiterwaarden. En duikvereniging Q-divers ruimt die ochtend vanaf 10 uur ónder water op, in de afgraving.


Hoe kun je meedoen?
Dat is heel makkelijk. Vraag buren, kinderen of vrienden en ga opruimen in je eigen buurt. Afvalgrijpers zijn te leen bij het Stadskantoor in de Ridderstraat. Maak jouw opruimactie aan via worldcleanupday.nl. Hier vind je tips over coronaproof opruimen.

Meld je aan: opruimwandeling uiterwaarden
Help mee opruimen in de Baarsemwaard. We starten zaterdag 19 sept om 10:00 uur bij het toegangshek naar de uiterwaarden bij de spoorbrug aan de Goilberdingerdijk. Afvalgrijpers zijn aanwezig en de gemeente komt het afval om 11:30 uur ophalen. Meld je hier aan voor deze opruimwandeling!  

1 zak zwerfafval = 1 euro zakgeld
De gemeente Culemborg beloont jonge opruimers (tot 16 jaar) voor hun inzet; een volle 30-liter vuilniszak zwerfafval (geen huisvuil!) levert € 1,- op. Inleveren kan alleen op zaterdag 19 september tussen 12 en 16 uur, bij de Triosingel 34.

Afvalkunst
Leerlingen van zowel de basisscholen als KWC en Lek en Linge gaan op KeepItCleanDay opruimen. Dat afval een grondstof is leren kinderen tijdens de workshops recyclekunst in de Gelderlandfabriek op 17 en 18 september. Met hulp van kunstenaars en techniekdocenten maken kinderen mozaïeken van flessendoppen en een moestuinkit van hergebruikte materialen. De nieuwe kunstwerken zijn vanaf oktober te zien op de rotonde tussen de Stationssingel en de Weidsteeg.

Laten we samen zorgen voor een schonere stad!