O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
18-09-2020, 14:58 uur in Locaties Culemborg

Zit je in groep 8? Doe mee met de Challenge!

De Challenge, de interactieve speurtocht op Lek en Linge in Culemborg, is dit jaar op donderdag 8 oktober! Zit je in groep 8 van de basisschool, doe dan mee! Je ontmoet een aantal docenten en leerlingen van de brugklaslocatie van Lek en Linge en maakt kennis met de vakken die je straks in de brugklas krijgt.

Onder het motto ‘Ben jij in voor een uitdaging?' ga je in groepjes langs de verschillende vakken om daar puzzelstukjes te verdienen. Je maakt kennis met vakken als gym, Frans, techniek, toekomstkunde, mens & natuur, muziek en Nederlands. De puzzelstukjes vormen een geheime code. Als je met jouw team de code kraakt, kun je een leuke prijs winnen.

Voor sommige groep 8-leerlingen is de overstap naar het voortgezet onderwijs best spannend. Dat is één van de redenen dat Lek en Linge een apart brugklasgebouw heeft. Op deze locatie kunnen de brugklassers tussen leeftijdsgenoten, in een veilige omgeving, wennen aan de nieuwe school. Lek en Linge wil met deze Challenge en andere activiteiten die later dit schooljaar worden georganiseerd de overgang naar de middelbare school zo soepel mogelijk maken.
De Lek en Linge Challenge is op 8 oktober voor groep 8-leerlingen van alle basisscholen in Culemborg en omgeving van 16.00-17.00 uur. Locatie: Annie M.G. Schmidtpad 1. Inschrijven voor de Challenge én informatie over alle kennismakingsactiviteiten.