O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
23-09-2020, 16:22 uur in Locaties Culemborg

Doe op 5 oktober mee met de LHTBIQ-conferentie

In de week van 5 t/m 11 oktober is het Coming-Out week. Het blijft belangrijk dat iedereen openlijk kan uitkomen voor zijn/haar seksuele geaardheid of genderidentiteit. De sociale acceptatie hiervan is ook in Nederland nog geen gemeengoed. Reden voor onze school (die ook Unesco-school is!) om, samen met het KWC een LHTBIQ-leerlingconferentie te organiseren op maandag 5 oktober. Natuurlijk mag jij daar ook bij zijn! Graag zelfs!

De conferentie is in de aula van de vwo-locatie van onze school en start om 08:30 uur met een inloop. Het COC opent de conferentie om 09:15 uur met een lezing en een workshop, gevolgd door de voorstelling 'Homonologen'. Daarna is er een korte uitleg van Welzijn Rivierenstroom over het project 'Religie, migranten en LHTBIQ'. En de afsluiting is een Vogue dance-workshop. 


Aansluitend is er een debat met een wethouder en een afgevaardigde van de provincie Gelderland in het gemeentehuis van Culemborg en wordt om 14:00 uur het Regenboog-pact ondertekend. In dit pact spreken alle ondertekenaars met elkaar af dat ze zich actief in zullen zetten om te werken aan een samenleving waar acceptatie voor de Regenbooggemeenschap vanzelfsprekend is.


Inschrijven LHTBIQ-conferentie