O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
17-11-2020, 13:51 uur in Locaties Culemborg

Levensechte klus voor BWI-leerlingen

Deze week was de officiële aftrap voor een mooi project met leerlingen uit 4 vmbo. Jaymie en Layla hebben een prachtig ontwerp gemaakt om het kantoor van Carel Konings, onze directeur bestuurder, op te pimpen. Dit ontwerp presenteerden ze in Virtual Reality.

Het project word uitgevoerd door leerlingen die op Lek en Linge de beroepsrichting Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) volgen. Stylisten Jaymie en Layla maakten na overleg met Carel Konings een moodboard. Hierdoor krijg je een sfeerimpressie van het uiteindelijke ontwerp, de materialen en de kleuren. Jaymie: ‘Het project is een leuke uitdaging. Je leert ook veel op het gebied van samenwerken.’

Ontwerp

De leerlingen werkten samen met het Culemborgse bedrijf ETC Design Center Europe. Daar werden ze warm ontvangen, kregen ze een rondleiding en deden ze veel ideeën op. Vervolgens werd het kantoor ingemeten en werd op de computer in 3D op werkelijke grootte getekend. Hiervoor werken de leerlingen bij BWI met het programma Sketchup Pro.

Er zijn verschillende ontwerpen gemaakt die allemaal zijn gepresenteerd in VR. Carel Konings kon dus door zijn nieuwe werkplek lopen. Hoe gaaf is dat?! Layla: ‘In het ontwerp kun je niet alleen rekening houden met je eigen smaak en ideeën, maar moet je ook rekening houden met de opdrachtgever en met elkaar.’

Inmiddels zijn de verf, vloer, plinten uitgezocht, is er een offerte gemaakt in Excel (die vervolgens is goed gekeurd door de opdrachtgever 😊) en wordt er al volop geklust onder leiding van oud-BWI-leerling Polivios, die nu de schildervakopleiding volgt. Het kantoor van Carel Konings ondergaat een ware metamorfose. Ben jij ook zo benieuwd naar het eindresultaat? We houden je op de hoogte!