O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
27-11-2020, 12:39 uur in Locaties Culemborg

Ontdek het gymnasium op Lek en Linge

 Voor leerlingen uit groep 8 breekt een spannende tijd aan; het kiezen van een middelbare school. Door het coronavirus wordt het bezoeken van een school lastig. Daarom organiseert Lek en Linge in Culemborg op woensdag 9 december speciaal een online informatieavond voor leerlingen én hun ouders die nieuwsgierig zijn naar het gymnasium.
  
Grieks en Latijn zijn de klassieke talen die het gymnasium zo bijzonder maken. Je leert teksten lezen en vertalen. ‘’Het is echt ontzettend leuk’’, aldus Wouter, leerling in het vierde leerjaar. ‘’Het is mysterieus, het neigt zelfs naar geheimtaal. Je doet iets wat niet veel anderen doen’’. Bovendien helpen de klassieke talen hem bij het leren van andere talen, zoals Frans. ”Veel woorden uit het Latijn lijken op de Franse woorden. Als je talen leuk vindt, is het zeker een voordeel’’.

Cultuur speelt ook een belangrijke rol, bijvoorbeeld hoe de Grieken en Romeinen vroeger leefden. Docente Kris Gielink kan dit beamen. ‘’Het bijzondere aan ons gymnasium is dat wij de klassieke wereld tot leven brengen’’. Als voorbeeld geeft zij het naspelen van mythes. ‘’En bij de lessen Latijn vertalen we de toverspreuken van Harry Potter. Zo krijgen de leerlingen er een gevoel bij, gaat de taal leven’’. Kortom; voor nieuwsgierige en onderzoekende leerlingen die een uitdaging niet uit de weg gaan, is het gymnasium -al dan niet tweetalig- op Lek en Linge dé plek.

De online informatieavond begint om 19:00 uur. Er zijn diverse workshops waarvoor je je kunt inschrijven. U kunt zich hier aanmelden.