O.R.S. Lek en Linge
Leuk en Leerzaam! Klik hier om in te loggen Klik hier om te zoeken
30-11-2020, 11:18 uur in Locaties Culemborg

Jij steunt deze benefietactie geïnspireerd door Alicia toch ook!?!

Steun kinderen met kanker in Kenia

Op 4 februari stierf Alicia Franken, havo 4 leerling, aan de gevolgen van kanker. Alicia was een vrolijk, lief en dapper meisje en zeer geliefd. Haar overlijden maakte grote indruk op iedereen. Ter herinnering aan Alicia is in het voorjaar de magonoliaboom geplant op het schoolplein van de havo-locatie en een portret van haar, gemaakt op het sportveld, heeft een mooi plekje bij lokaal H1.01. 

Lek en Linge geeft graag gehoor aan het verzoek van Alicia's ouders en broer Elano om aandacht te vragen voor de benefietactie die de spelers van Hockeyclub Houten, geïnspireerd door Alicia, hebben opgezet. De opbrengst is bestemd voor kinderen met kanker in Kenia. De ouders en Elano schreven ons het volgende:

Graag delen we het volgende met jullie:
Wat zijn wij super trots, ontroerd en dankbaar voor deze prachtige en vrolijke actie van de hockey-clubgenoten van onze lieve Alicia.

Alicia heeft altijd zo genoten van hockey. Ook toen ze zo ziek was, vond ze haar afleiding en vrolijkheid in sport. Alicia vroeg zich echter ook vaak af welke impact zij nou in haar veel te korte leventje had kunnen maken. En ze vond het onvoorstelbaar en zo oneerlijk dat kinderen in veel landen met meerdere kinderen in één ziekenhuisbed moeten liggen, en geen sport, fysio en andere afleiding hebben. Daar moest en zou ze echt wat aan doen!!!

Dat deed ze via het Prinses Maxima Centrum, dat 4 ziekenhuizen in Kenia, Indonesië, Kosovo en Malawi ondersteunt op het gebied van kinderoncologie. Ze heeft haar schoolgenootjes van Lek en Linge gevraagd om hiervoor met een sponsorloop geld op te halen. Eind januari was ze nog zelf bij deze sponsorloop, haar laatste ochtend op school. Hiermee werd een prachtig bedrag opgehaald voor het ziekenhuis in Kenia.

En nu, uit Alicia’s naam en in haar sportieve en altijd positieve geest, met haar kracht en passie, hebben we met haar hockey-clubgenoten deze gave actie opgezet. Zo kan Alicia een positieve impact maken op de zieke en dappere kinderen waar ze zo bij betrokken was.

De actie is gestart met de Jerusalema dans in Houten én Kenia. Bekijk hier het prachtige Jerusalema filmpje.
Op deze actiepagina kun je ook een bedrag doneren door een Tikkie te sturen (elke euro maakt een verschil!).
In april volgt dan een afsluitende actieweek van HC Houten.

Het zou geweldig zijn als jullie meehelpen samen enorme impact te maken. Dat heeft Alicia echt verdiend ❤️
Doe je mee? Alvast veel dank!